CímlapsztorikÉrdekes világ

Egy pap szerint Ferenc pápa tényleg az Antikrisztus pápája – botrány a Vatikán körül?

Kijelentése miatt el is tiltottá a misék tartásától. Eltusolják a Vatikánban, hogy mit készít elő a pápa, és hogy valóban a sötétség felé tereli a nyáját?

Jan Lenga, a kazahsztáni Karaganda egykori érseke nem prédikálhat és nem misézhet, mivel nem volt hajlandó imáiba foglalni Ferenc pápát, sőt Antikrisztusnak nevezte őt

– írja a brit The Tablet.

Hirdetés

Lenga érseket ezenkívül attól is eltiltották Lengyelországban a kánonjog értelmében, hogy a médiának nyilatkozhasson.

enga érsek 2019 májusában egyike volt egy 40 pontból álló nyilatkozat aláíróinak, amit rajta kívül a pápával gyakran szembehelyezkedő Raymond Burke amerikai bíboros, Tomasz Peta lengyel születésű, kazahsztáni érsek és Janis Pujtas nyugdíjas, lengyelül beszélő, lett bíboros jegyzett.

Ezenkívül egy könyv hosszúságú interjúban – ami lengyelül még mindig elérhető a Youtube-on – arról értekezett, hogy még mindig XVI. Benedeket ismeri el pápaként, és nem hajlandó Ferenc pápáért imádkozni, őt ugyanis bitorlónak és eretneknek nevezte.

Ő hazugságokat és bűnöket hirdet, nem pedig a 2000 éve fennmaradt hagyományt. E világ igazságát hirdeti, ami épp az ördög igazsága

– mondta Ferenc pápáról Lenga, akit még a szovjet uralom alatt álló Lettországban és Litvániában tanult, majd 1991-ben Kazahsztán első püspöke lett.

Egyesek egyfajta belső puccskísérletnek gondolják az egészet, mások pedig valódi intelemnek, egy figyelmeztetésnek azzal kapcsolatban, ami a hívekre és az emberiségre vár.

A vád már régóta több helyről is “érzékelhető” Ferenc pápával kapcsolatban.

Sokak szerint nem véletlen ugyanis még az sem, hogy az első, Európai gyökerekkel és kötődéssel NEM rendelkező pápa.

Emiatt politikai kártyaként is felhasználták az EU vezetői a “nagyok játszmájában”, amikor a menekültek bevándoroltatását kellett elfogadni és megértetni a kontinens társadalmával.

Hirdetés

Mások pedig azt mondják, hogy a pápa a Szent Malakiás által írt lista szerint az utolsó pápa lehet a sorban, mielőtt a Vatikán hanyatlani kezd és Róma lángokban fog állni, leromboltatik.

Tény, hogy a jóslat számos korábbi eleme bejött eddig, és az is tény, hogy Ferenc pápa trónra kerülése óta folyamatos botrányok vannak az egyház körül.

Hogy ő maga lenne az Antikrisztus, arról azonban nincs mindenki meggyőződve, bár szintén nehezen vitatható tény, hogy több tekintetben is voltak már bizarr jelentései.

Például egy több ezer híve előtt tartott beszédében azt is elmondta – sokak szerint félreérhetően fogalmazva – hogy a Jézussal való kapcsolat veszélyes és kerülendő.

De a Miatyánk szövegét is önkényesen változtatta meg, sokak megrökönyödését okozva…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.