CímlapsztorikMisztikumTudomány

Egyes gének a halál után „kapcsolnak be”: a halál nem a vég, hanem valaminek a kezdete?

Megdöbbentő kutatási eredmények sugallják, hogy a halálunkkal a testünk bár elpusztul, de mi, a tudatunk valamilyen új formában élhet tovább.

Halál utáni gének lehetnek a túlvilág bizonyítéka

Mi lehet az oka, hogy egyes gének átíródása fokozódik a halál után 24, sőt 48 óra elteltével?

A thanatotranszkriptomika új tudománya segíthet többek között a szervátültetések sikeresebb elvégzésében, az iszkémiás szívbetegség gyógyításában vagy az igazságügyi orvostani munkában.

Hirdetés

A halál beálltának megállapítása után a test egyes részei még egy-két napig életben vannak, ezt sugallják a legfrissebb állatkísérletes eredmények, miszerint sok gén aktivitása egyenesen fokozódik a halál utáni 24, 48 sőt 96 óra elteltével.

A kísérletes eredmények egyelőre csak egér és zebrahal vizsgálatából származnak, de sok jel utal arra, hogy egyes gének az emberek halála után is aktívak maradnak, írja a thanatotranszkriptomika új tudományáról beszámoló New Scientist-cikkben Anna Williams

-írja a Medicalonline.

A felfedezésnek különböző tudományterületek láthatják a hasznát, így pl. javulhat a szervtranszplantáció biztonságossága, illetve a patológusok képesek lehetnek a halál idejének sokkal pontosabb megállapítására.

A Seattle-i University of Washington kutatói, Peter A. Noble mikrobiológus és csapata egerek és zebrahalak szerveinek génaktivitását vizsgálták közvetlenül a halál beálltakor, valamint rendszeres időközönként a következő négy napban a jelen lévő mRNS mennyiségének meghatározásával.

Egyértelműek az eredményeik:

Ezek a génaktiválódások nem véletlenszerűen következnek be.

Több száz különböző funkciójú gén ébredt fel közvetlenül a halál után.

A bekapcsolódó gének között voltak olyanok, amelyek az embrionális fejlődést irányítják – ezek általában a születés után kikapcsolódnak –, illetve olyanok is, amelyeket korábban tumorkialakuláshoz kötöttek.

Hirdetés

Az agyban fészkelő lélek a halál után „kipárolog” belőlünk?

Szorosan ehhez kapcsolódik az egyik utóbbi években felállított legnagyobb port kavart elmélet, mely a Nobel-díjas tudóshoz, Roger Penrose-hoz és kollégájához, David Hameroffhoz kapcsolódik.

Ők ugyanis azt állítják, hogy a kvantumfizikai bizonyítékok adhatják meg a választ a túlvilág kérdésére.

Szerintük ugyanis az agyban található mirkotubulusoknak nevezett struktúrák több dimenziós kvantumfolyadékot tárolnak, melyek a halál pillanatában információként szabadulnak fel.

Ez maga a lélek, a tudatunk, ami azzá tesz minket, mint amik vagyunk és ez a több dimenzió információ energiává alakul, majd a tudósok állítása szerint az univerzummal egyesül, ahonnan eredendően származik.

Agyi jelek a klinikai halál állapotában

Egy 87 éves férfinek éppen az agyát szkennelték, amikor váratlanul szívrohamot kapott és elhunyt.

A felmérés így rögzíteni tudta az agy által termelt utolsó elektromos jeleket, és a szakértők következtetéseket tudnak levonni arról, hogy milyen folyamatok mentek végbe az agyban a halál közeli pillanatban.

Mint kiderült, a szívrohamot megelőző 15 másodpercben az EEG nagyfrekvenciájú agyhullámokat észlelt.

Dr. Ajmal Zemmar, az esettel foglalkozó tanulmány szerzője így nyilatkozott a következtetésekről:

„Nagyon nehéz egyetlen eset alapján állításokat tenni, de úgy gondoljuk, hogy közvetlenül a halál előtt és közvetlenül a szív leállása után olyan jeleket észlelünk, mint amilyenek az egészséges embernél történnek, amikor álmodik, emlékezik vagy meditál.”

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kövesd partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.