Egyetlen darabban több ásványi anyag van, mint a legtöbb gyógyszertári “csodatablettában”
Igazi kincs a természettől, tudtátok róla, hogy mennyi mindenre jó?
Az orvosi egyetemeken vizsgálatok rendkívül fontos védelmi tényezőnek minősítették az öregedéssel és az öregkorral összefüggő betegségekkel szemben.
Kevesen tudják, hogy az aszalt szilva erős antioxidáns hatású.
A sejtkárosító, sejtpusztító szabad gyökök hatását ellensúlyozhatjuk az antioxidánsok bevitelével.
Vas, kalcium, szelén, A-, B-, és C-vitamin tartalmának köszönhetően óvja a sejteket, védelmet nyújt a daganatos-, a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és az idegrendszert is erősíti.
Változó korba lépő nőknek is ajánlott, mivel segít visszafordítani a menopauza miatt kialakult csontritkulás folyamatát.
A szilva és az aszalt szilva rendkívül gazdag káliumban, elősegíti a vér sav-bázis egyensúlyának megtartását, a szívritmus normalizálását és a salakanyagok kiürítését.
Rendkívül gazdag forrása továbbá a szilva a vasnak, a kalciumnak, a magnéziumnak és a foszfornak is.
Az egyik legjobb vértisztító, emellett serkenti az emésztést.
Köztudomású, hogy az aszalt szilva a székrekedés ellen az egyik legeredményesebb természetes segítség.
A szilvában lévő mangán hatására az emésztést segítő enzimek tökéletesebben végzik munkájukat.
Az aszalt szilvát megfőzzük vagy éjszakára beáztatjuk, majd megisszuk a levét, így elősegítjük a rendszeres, szabályos székletet.
Táplálkozáskutatók szerint az aszalt szilva kiváló immunerősítő, ráadásul az áfonyával ellentétben könnyen beszerezhető.
Az egészség védelme és az immunrendszer erősítése érdekében naponta legalább 5 szem aszalt szilvát fogyasszunk.