Egyre több a bélrákos ember a világban: már a fiataloknál is jelentkezik! Élelmiszerek okozhatják?
Heves viták robbantak ki a legújabb felméréseket követően. Azonnali változtatásra van szükség az élelmiszereink terén, mielőtt mindenki elrákosodik?
Borzalmas statisztikák
Nemrégiben óriási riadalmat és döbbentetet keltett az a statisztika, pontosabban tanulmány, mely megmutatta, hogy miylen drámai mértékben rákosodik el az emberi civilizcáió.
A főleg a fejlett országokban előforduló, lassan népbetegségként tekinthető halálos kór tüdő vagy bélrák formájában jelentkezik a legnagyobb arányban a bőrrák mellet
A most napvilágra hozott statisztika azt mutatja hogy gőzerővel robogunk egy olyan világ felé, ahol lassan mindenki tényleg beteg lesz.
A fiatalok között is terjed a bélrák
Korábban a bélrákosok aránya leginkább a 40-50 éves kor felett nőtt meg jelentősen, a friss felmérések szerint azonban egyre inkább érinti ez már a fiatalokat is.
A rotterdami Erasmus MC Egyetem Orvosközpontjának munkatársai szerint amennyiben a trend folytatódik, felül kell vizsgálni a szűrésre vonatkozó irányelveket is, különben még több embert fognak túl későn diagnosztizálni, ami biztos halált jelenthet.
A holland kutatók által kimutatott folyamatokat olyan fejlett országokban, mint Nagy-Britannia, Ausztrália, Kanada és Új-Zéland. 1995 és 2014 között Nagy-Britanniában például 1,8 százalékkal nőtt a vastagbélrákos és 1,4 százalékkal a végbélrákos esetek száma az 50 év alattiak körében.
Az a riasztó tény, hogy az 50 év alattiak, és kifejezetten a fiatal felnőttek körében sokszorozódott meg a rák kialakulása, sok kutató szerint egyértelműen a modern életvitelben, azon belül is kifejezetten az élelmiszerekben keresendő.
A gond az, hogy még ebben se ért mindenki egyet, de abban azért nagyjából konszenzus van, hogy a táplálkozás és a káros élelmiszerek nagymértékben növelhetik a rák kockázatát.
Az ok az élelmiszerekben rejtőzhet
A legtöbben arra tippelnek a szakértő közül is, hogy a fejlett országokban az élelmiszeripar rengeteg mesterséges adalékanyagot és ízfokozót használ.
Az ételek ezekben az országokban tele vannak tartósítószerekkel és cukrokkal.
Az elmúlt években például magáról a cukorról is bebizonyították, hogy kifejezetten táplálja, energiával látja el a rákos sejteket.
A rákos sejt ugyanis sokszorosan éhesebb a cukorra, mint egy egészséges sejt.
Ráadásul számtalan alapvetően sós ízű termék is rengeteg rejtett cukrot tartalmaz, sok esetben pedig még a címkén sincs ez feltüntetve…
2050-re minden második ember rákos lesz?
Egy másik felmérés azt vetíti előre, hogy legrosszabb esetben ha ezek a trendek folytatódnak, és nem sikerül feltárnia ténylegese okokat, akkor 2050-re megtörténhet az, hogy már minden MÁSODIK ember rákos megbetegedéssel, vagy annak valamilyen formájában küzdhet majd élete során.
Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a rák, mint halálos és egyelőre hivatalosan gyógyíthatatlan betegség az első számú fenyegetéssé növi ki magát a fajunk történelmében.
Vagyis idővel akár képes lehet megfelezni a Földön élő lakosság populációját.
Ez egy igen ijesztő vízió, és bár ez a legrosszabb forgatókönyv, a tudósokat és rákkutatókat arra sarkallja, hogy mihamarabb kiderítsék, hogy PONTOSAN mi állhat a rákbetegségek drámai emelkedése mögött.