Érdekes világTudomány

Egyre több bizonyíték van a test energiahálózatára, a meridián vonalak létezésére

A tudomány eleinte tényleg nem foglalkozott a kérdéssel.

Aztán jöttek az egymás utáni, egymástól független felfedezések, melyek közvetett bizonyítékokkal szolgáltak a meridiánok létére, melyen keresztül a kínai orvoslás szerint a csí áramlik, és mely képes gyógyítani a testet.

Létezhet a meridiánok energiaáramlása

A hko elméletét, miszerint a nyirokfolyadékon és a véren kívül valami más, számunkra láthatatlan dolog is kering a szervezetben, a nyugati ember nehezen érti meg.

Hirdetés

A kínai orvosok csiről beszélnek, amely testünk vitális energiája, és a vérrel együtt ereinkben és meghatározott energiapályákon, az ún. meridiánokban kering.

A meridiánok meghatározott pontjain keresztül ez az energiaáramlás befolyásolható, ami egyúttal megindítja a gyógyítást.

Rejtélyes energiacsatornák testben?

A tudomány eleinte tényleg nem foglalkozott a kérdéssel, aztán jöttek az egymás utáni, egymástól független felfedezések, melyek közvetett bizonyítékokkal szolgáltak a meridiánok létére, melyen keresztül a kínai orvoslás szerint a csí áramlik, és mely képes gyógyítani a testet.

12 ismert “fővezetéket tártak fel, melyeknek bizonyos elektrosztatikai jelenségei kimutathatók.

Létezik még nyolc raktározó csatorna (páratlan vezeték), melyekre akkor van szükség, ha többlet csí jelentkezik a test valamely pontján.

Ezek szintén magyarázatot adnak a testben mért különféle feszültségekre, melyeket eddig semmi mással nem tudtak megmagyarázni.

Bonyolult diagnózis

A hko diagnosztikai módszerei is meglehetősen szokatlanok. A tapasztalt terapeuta már a nyelv megtekintésekor is felismeri, hogy melyik szervrendszerek érintettek.

A nyelv meghatározott területeit bizonyos szervekhez, szervrendszerekhez kapcsolják.

Ezek vizsgálatával megállapítható, hogy szárazság, nedvesség, hideg vagy meleg kórképpel állunk-e szemben, ill. hogy a beteg szervezetében fennáll- e nyálka- vagy vérpangás.

Hirdetés

A pulzusdiagnózis hasonlóan kifinomult és összetett módszer. A terapeuta nem egyetlen ponton méri a pulzusfrekvenciát, hanem 6 tapintási ponton a pulzus több kvalitását (pl. gyorsaság, mélység, teltség) vizsgálja.

Több száz éve bevált gyógyítás

A kínai fitoterápia több száz éve bevált, bonyolult recepteket alkalmaz, amelyeket az ősök gondosan feljegyeztek.

A készítmények alapanyagai gyógynövények, gombák, ásványi anyagok (pl. kagylóhéj), esetleg állati eredetű hatóanyagok.

Ma e készítmények közül sokat tabletta vagy labdacs formájában lehet kapni. A kínai fitoterápiában kellőképpen jártas orvos, ill. természetgyógyász egyénre szabott készítményt is összeállíthat.

Ilyenkor az összetevőkből sűrű főzetet kell készíteni, amelyet vízzel hígítva kell elfogyasztani az utasítás szerint.

E főzetek közül soknak sem az illata, sem az íze nem bizalomgerjesztő, de a nyugati hagyományokban is szerepel a “keserű orvosság” fogalma.

A jövő orvoslása és a csí ereje

Egyértelmű, hogy óriási potenciál lehet ebben a fajta gyógyításban.

Sokak szerint a csí és a meridiánok még pontosabb orvostudományos megismerése közelebb vihet minket a különféle gyógyíthatatlan betegségek gyógyításához is.

A kérdés csak az, hogy a modern orvostudomány mikor lesz hajlandó még komolyabban foglalkozni a kérdéssel…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!