CímlapsztorikÉrdekes világ

Elfogyott türelem: kirajzott az utcára Budapest péntek este – igazi felelőtlenség, vagy igazuk van?

“November óta alig találkoztam emberekkel, ennyi kockázatot vállalhatok” – vallják. Megágyaznak egy negyedik hullámnak, vagy joguk van újra élni a régi életüket,amit egy éve vettek el tőlük, tőlünk?

A magyar kormány úgy gondolta, hogy a rekordszámú, világviszonylatban is kimagaslónak számító halálozási arány ellenére van itt az ideje lazítani az este nyolcas kijárási tilalmon és este hetes boltzáron, amikor ráadásul a pár órára egészen téliesé vált időjárás ellenére is szép lassan beindult a Nagybetűs Tavasz

-írja a hvg.hu

Hirdetés

Ez ugyebár az az időszak, amikor lehet értelme kimenni akkor is, ha zárva van az egész ország: kellemes idő van, lehet álldogálni az utcán is akár egész este, bámulni a többi álldogálót valamilyen itallal a kézben akár este tízig is.

A magyar lakosságnak tehát komoly dilemmával kellett szembenéznie, pláne ha mondjuk nem múlt el 30 éves: az ember természetéből fakadóan szeret találkozni péntek este a barátaival, ráadásul már a szabályok is megengedik ezt a találkozót, mégis ott van az a sötét tény az egész körül, hogy hetente meghal egy kisebb falunyi ember a koronavírusban.

“November óta alig találkoztam emberekkel, ennyi kockázatot szerintem vállalhatok”

-mondta a budapesti Bálna mellett iszogató fiatal, akinek a véleményét úgy tűnik, nagyon sokat osztották a városban, hiszen a népszerűbb külterek kis túlzással tömve voltak vidáman beszélgető társaságokkal.

Persze ezt látva sokan írhatnak dühösen kommentet a social distancingről, és a ránk leselkedő halálos veszélyről, de a Deák téren álldogáló érettségire készülő gimnazista szerint van az éremnek másik oldala is.

Nem tudom, ez másokban hogy zajlik le, de nekem elvettek egy évet a legszebb éveimből.

Fogalmam sincs róla, lesz-e rendes ballagásom, szalagavatóm, ezek után április közepén azért csak kijöhetek maszkban, hogy találkozzak pár barátommal, akik szintén nem voltak sehol hónapok óta”

-mondta.

Hogy ezt a pár barátot mennyire vették komolyan az emberek, változó volt: a Deák téren egy tisztességes méretű hordozható hangfalnak köszönhetően a legújabb EDM-slágerekkel már-már valamiféle szomorú balatonsoundi hangulatot sikerült varázsolni, bár az azért igazán nem állítható, hogy fesztelenül ölelgették volna egymást vadidegen emberek.

Hirdetés

Forrás: hvg.hu

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.