Misztikum

Lucifert ufók űzték ki a Mennyből? Döbbenetes állítások állíthatnak feje tetejére mindent

Mindent félreértelmeztek, amit a Bibliából tudunk?!

Léteznek olyan megdöbbentő elméletek a Bibliával kapcsolatban, melyek elsőre bár őrültségnek hangzanak, ha jobban a mélyükre ásunk, nagyon sok elgondolkodtató tényt és dolgot találhatunk.

Ilyen az az elmélet is, miszerint a Biblia elismeri a földönkívüliek létezését, hiszen maguk az angyalok sem evilági lények tehát nemképezik a földi élet részét.

Hirdetés

Vagy a Lucifert övező rejtélyekkel is Dunát lehetne rekeszteni.

Kevesen tudják, de a Sátán bukása és száműzetése az angyalok által történt ugyan, de léteznek teóriák, miszerint valójában ufók “tessékelték ki” Isten országból.

Sátán mennyből való lehullásának szimbolikus leírását az Ézsaiás 14:12-14, valamint az Ezékiel 28:12-18 versekben találjuk. Habár e két bibliai rész konkrétan Babilon és Tírusz királyairól szól, a két király mögött álló szellemi erőre, azaz Sátánra is utalnak.

Megtudjuk belőlük, hogy miért hullott le Sátán, azt azonban nem, hogy ez pontosan mikor történt. Bizonyosan a következőket állíthatjuk:

Isten az angyalokat még a föld teremtése előtt alkotta (Jób 38:4-7).

Sátán még azelőtt hullott le a mennyből, hogy megkísértette volna Ádámot és Évát az Édenkertben (1 Mózes 3:1-14). Sátán lehullásának tehát valamikor az angyalok teremtését követően, és Ádám és Éva megkísértését megelőzően kellett történnie.

A Szentírás nem szól arról, hogy csupán percekkel, órákkal vagy napokkal azelőtt hullott-e le Sátán a mennyből, hogy Ádámot és Évát megkísértette az Édenkertben.

Jób könyvéből megtudjuk, hogy Sátánnak – legalábbis egy ideig – még bejárása volt a mennybe és Isten trónja elé. „Történt egy napon, hogy az istenfiak [angolban: „az angyalok” – fordító] megjelentek, és megálltak az Úr előtt. Velük együtt megjelent a Sátán is.

Az Úr megkérdezte a Sátánt: Honnan jössz?

Hirdetés

A Sátán ezt felelte az Úrnak: A földön barangoltam, ott jártam-keltem.” (Jób 1:6-7)

Abban az időben Sátán a jelek szerint még szabadon járhatott-kelhetett a menny és a föld között; közvetlenül szólhatott Istennel és számot adott neki a cselekedeteiről.

Hogy pontosan mikor tagadta meg tőle Isten a mennybe való belépés jogát, nem ismert előttünk.

Egyes teóriák szerint azonban mivel az angyalok nem evilági, tehát földönkívüli lények voltak, így a Sátán elűzetése is idegen lények által történt.

Sőt, egyes paleoasztronautikai elméletek azt állítják, hogy az ember teremtése is egy földönkívüli lombikprogram lehetett.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!