CímlapsztorikÉrdekes világ

Eltűnt egy kislány a Vatikánban: sátánista szertartás áldozata lehetett?

Manuela Orlandi ügye az egész világot sokkolta.

Vajon a Vatikánnak tényleg van rejtegetni valója?

Igazak lehetnek az “Ördög zsinagógájáról” szóló városi legendák?

Hirdetés

Rejtélyes eltűnés a Vatikánban

Alessandro Diddi, a szentszék igazságügyi megbízottja a csendőrséggel közösen döntött a vizsgálat folytatásáról a 40 éve történt eltűnési ügyben.

A nyomozás célja az eddig keletkezett akták, dokumentumok, beszámolók, információk és tanúvallomások ismételt ellenőrzése, valamint az új nyomok vizsgálata.

A Vatikán szerint minden egyes részletet újból górcső alá vesznek a lány eltűnésének napjától.

A nyomozás újrafelvételét a Ferenc pápa által szorgalmazott igazságkereső és átláthatósági törekvések keretében kezdeményezték.

Emanuela Orlandi 1983. június 22-én tűnt el Rómában.

A 15 éves lány vatikáni állampolgár volt, mivel édesapja az egyházfő személyi titkárságaként működő Pápai Ház világi tisztviselőjeként dolgozott.

A lány eltűnését a mai napig titok fedi, több olyan elmélet is született, miszerint a Vatikánnak is köze lehet a történtekhez.

Az egyik ilyen népszerű teória szerint a lányt egy olyan banda hurcolhatta el, amely Vatikán bankjának akkori elnökét, Paul Marcinkust akarta zsarolni.

Egy másik elmélet szerint Orlandit azért rabolták el, hogy elérhessék a török Ali Agca szabadon engedését, aki 1981-ben merényletet kísérelt meg II. János Pál pápa ellen.

Hirdetés

Az Ördög zsinagógája a Vatikánon belül?

„Ez a jelenség az egész világra kiterjed”, és „nyílt háborút indít” ellene, mert ezt a „förtelmes bűnt el kell törölni a Föld színéről”.

Évtizedeken keresztül elterjedt gyakorlata volt a gyerekmolesztáló papok rejtegetése a világi hatóságok elől. Sokszor anélkül helyezték át őket egyik helyről a másikra, hogy értesítették volna a veszélyről a gyülekezetet.

Mindez ráadásul szándékosan történt.

A Vatikán végig egyfajta “menedékhely” lehetett a vádak szerint azoknak a beteg lelkű embereknek, akiknek aberrációi és egyéb hajlamai vannak.

Nem véletlen, hogy sorra buknak ki újabban a több évtizedes csontvázak is a szekrényből.

Sokak szerint ezért nem véletlen, hogy újra és újra felmerül a Vatikán ebben az ügyben is.

Az egyik legmeredekebb elmélet szerint ugyanis a lányt valójában egy a Vatikán falain belül működős sátánista szertartás miatt rabolták el, majd ölték meg, egész pontosan áldozták fel.

Noha ezt a teóriát a mai napig nem sikerült bizonyítani.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.