CímlapsztorikTudomány

Emberevő földönkívüli faj pusztíthatja ki az emberiséget? Tudósok ijesztő teóriával álltak elő

A csillagászok egy része szerint nem véletlen, hogy annyira csendes az univerzum.

Más civilizációk valójában bujkálnak és rejtőzködnek az „univerzum halálhozói” elől és az emberiségnek is ezt kellene tennie?

Lehet, hogy jobb, ha soha nem találtunk rá az idegenek,re vagy ők ránk – állítja egyre több szakértő.

Hirdetés

Az idegen élet utáni kutatás egyik részeként évtizedek óta próbálnak különféle jeleket, rádióadásokat és egyéb kapcsolatfelvételre alkalmas megoldásokat sugározni az űrbe.

A cél az, hogy majd a távoli galaxisokba ezeket eljuttatva megértő fülekre találhatnak ezek az üzenetek és a földönkívüliek majd visszaválaszolnak nekünk.

Ezzel pedig megtörténik az első valódi kapcsolatfelvétel az emberiség történelmében.

A tudósok egy jelentős része azonban elkezdett azzal a gondolattal is foglalkozni, hogy mi történik akkor, ha egy ártó szándékú faj „fülébe jut” ez az üzenet, és rálelnek a Föld pontos helyére a galaxisban.

A tudósok ugyanis felidézik a 2018-ban elhunyt Stephen Hawking professzor figyelmeztetését is, miszerint nem lenne szerencsés dolog, ha az idegenekkel felvennénk a kapcsolatot, ugyanis semmilyen garancia sincs rá, hogy ne viselkednének úgy, mint Kolumbusz és a gyarmatosítók amikor betoppantak Amerika földjeire.

Az, hogy egy civilizáció képes ideutazni, tehát magasan fejlett technológiával rendelkezik, még nem vonja magával automatikusan azt, hogy érzelmileg is magasan fejettek.

Sőt, könnyen lehet, hogy az az agendájuk, hogy bolygóról bolygóra vándorolnak, elpusztítják az „őslakosságot”, majd felélik a planéta erőforrásait és tovább állnak.

Az ilyen fajta sáskaszerű, vagy vándor civilizációk gigantikus anyahajókkal közlekednek a galaxisban és néhány tízezer évenként naprendszer válthatnak, fürkészik azt, hogy honnan érkeznek olyan jelek, melyek fejlett civilizációra, életre és nyersanyag bőségre utalnak.

Éppen emiatt bizonyos csillagászok úgy gondolják, hogy nem kellene szétkürtölni a pontos helyünket a világegyetemben, mert ezzel felhívhatjuk a figyelmet magunkra.

Hirdetés

Sőt, egy hipotézis szerint azért nem találtunk még rá más civilizációk rádióüzeneteire, mert a fejlettebb civilizációk tudhatnak valamiféle fenyegetésről, ezért „csendben vannak” és rejtőzködnek.

Mit gondoltok?

Lehet benne valami?

Tényleg hiba lenne felhívni magunkra a figyelmet a kozmosz riasztó sötétjében?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.