CímlapsztorikÉrdekes világ

Emelt rendőri jelenlét Örs vezér terén: rettegett “halálbrigád” köt bele a járókelőkbe

A metró bejárata konkrétan életveszély… Gyakorlatilag bárkibe, még az élő fába is beleköt a jól szervezett, sokszor katatón állapotban bedrogozva mászkáló bűnbanda.

Rettegett banda uralja le a környéket

Nemrégiben egyre több portál, köztük a Metropol számolt be egy rendkívül agresszív és nagyhangú kisebbségről, mely bandaként rettegésben tartja az Örs vezér térnél elhalad járókelőket és az embereket.

Gyakorlatilag bárki be, még az élő fába is beleköt a jól szervezett, sokszor katatón állapotban bedrogozva mászkáló bűnbanda.

Hirdetés

Mindenkibe belekötnek

A csürhének már az Örs vezér téri banda nevet adták a helyiek és mindenki fél.

Egy friss Facebook-bejegyzés arról tanúskodik, hogy a banda terjeszkedik, már a metrón is garázdálkodnak:

„Mostanában már nemcsak a tér és az aluljáró érintett, a metrón is járnak körbe, és agresszívan követelőznek, egyik nap is volt egy ilyen félelmetes élményem: a nem józan és/vagy szer hatása alatt álló négytagú banda ordítva kéregetett és ütögetett is egyes embereket.

Főleg akik nem adtak.

Nem örülnék, ha a gyermekem pár év múlva mondjuk nap mint nap erre járna egyedül az iskolába.”

-meséli egy helyi.

Megemelt rendőri jelenlét

Miután az Index Az Örs vezér téri banda terrorja folytatódik címmel összeállítást közölt a nagy forgalmú fővárosi téren történő, a járókelőket rendszeresen érintő inzultusokról, szerkesztőségük levelet kapott a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályától.

Az ezredes elmondása szerint fővárosi rendőri vezetőként ismernie kell azt a területet, ahol kollégáival dolgozik.

Az Örs vezér terének közbiztonsága fölött – kiemelt események híján, általánosságban – szinkronban négy szervezeti egység őrködik. A területileg illetékes X. és XIV. kerületi rendőrkapitányságok kollektívájának munkavégzését segítik a BRFK KVFO és a Készenléti Rendőrség egységei.

Hirdetés

A téren így állandó a rendőri jelenlét, amit a Budapesti Rendőr-főkapitányság most meg is emelt.

Az élőerős járőrözést kiegészíti a térfigyelő kamerahálózat, amely látja és dokumentálja is a történéseket. A BKK-val együttműködésben a térről induló, oda érkező, azon áthaladó villamosokat, buszokat is ellenőrzik.

Ebben figyelmünkbe ajánlják a Zsaru magazin előző nap megjelent, a témához kapcsolódó cikkét, amelyben Wieszt Ferenc ezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának (BRFK KVFO) vezetője nyilatkozik a téren tapasztalható közállapotokról.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!