CímlapsztorikÉrdekes világ

EP képviselő Orbánnak: Hát nem látod, hogy Zelenszkij ugyanazt akarja, amit te fiatalon?

Durván kiosztották a magyar miniszterelnököt.

A Népszava korábban interjút készített egy lengyel EP-képviselővel, Radoslaw Sikorskival, aki Orbán Viktorral együtt tanult Oxfordban.

Sikorski az interjúban Nagy Imréhez hasonlította Volodomir Zelenszkij ukrán elnököt, míg Orbánról azt vetette fel, hogy nem találja őt, és nem érti, mi történt vele.

Hirdetés

Sikorski azt a kérdést is feltette a beszélgetésben, hogy vajon kihez húz most a magyar kormányfő:

az orosz agresszió áldozatához vagy az agresszorhoz?”

A lap szerint az elhangzottak érzékenyen érinthették Orbánt, ugyanis levelet írt a lengyel politikusnak – ezt azonban nem verték nagy dobra.

A Népszava azonban megszerezte a levelet és tartalmát, amit Orbán írt Sikorskinak, válaszul az általa megfogalmazott bírálatokra.

Ezt a pénteki lapszámukban közölték.

A június 15-én kelt levélre néhány nappal később, június 22-én érkezett is válasz Sikorskitól.

Ő arról írt: abban igaza van Orbánnak, hogy Magyarországnak joga van megvétózni a Tanács határozatait, neki csak az okoz „fejtörést”, ahogyan Orbán ezt a jogát gyakorolta.

A lengyel politikus azt is hozzáteszi, hogy Orbán megtiltotta, hogy Magyarországon keresztül szállítsanak fegyvert Ukrajnának, miközben az az ország „a puszta létezésért” küzd.

Nehezemre esik összeegyeztetni mai döntéseidet azokkal a szavakkal, amelyek 1989. június 16-án elindították politikai karrieredet. (…)

Hirdetés

Demokráciára, szabad választásokra, az orosz csapatok kivonására szólítottál fel.

Hát nem látod, hogy Zelenszkij elnök ugyanazokat a dolgokat akarja a hazájának, mint amelyeket a fiatal Orbán Viktor akart a sajátjának?”

– írta Radoslaw Sikorski a miniszterelnöknek.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.