Egészségünk

Ételeinkben bujkál a rák, a szívbetegségek és az allergia oka – orvosok megdöbbentő összefüggéseket tártak fel

A kutatások alapján kijelenthető, hogy a feldolgozott ételek borzalmasan károsak.

Az üdítők rákot, elhízást és allergiát, a feldolgozott és ultrafeldolgozott ételek és hústermékek pedig szintén daganatokat, bélgyulladást és szívbetegségeket okozhatnak.

Egyre több friss tanulmány körvonalazza az élelmiszeripar mérgezéseit

Egészségtelenné teszik a szívet az úgynevezett ultrafeldolgozott élelmiszerek – derült ki egy kutatásból, amelyet az Amerikai Szív Egyesület idei philadelphiai ülésén mutattak be.

Hirdetés

Az amerikai Betegségmegelőzési Központ (CDC) kutatói szerint a szervezetbe jutó, ultrafeldolgozott élelmiszerekből származó kalória minden 5 százalékos növekedésével ugyanilyen arányban csökken az általános szív- és érrendszeri egészség – írta az MTI.

Azok a felnőttek, akik kalóriabevitelük mintegy 70 százalékát ultrafeldolgozott élelmiszerek formájában fogyasztják el, az ideális kardiovaszkuláris egészség szintjének csupán felével élnek azokhoz képest, akik a teljes kalóriabevitelük legfeljebb 40 százalékát viszik be szervezetükbe ilyen ételek formájában.

Halálos hatású ételek lehetnek hosszú távon

Rengeteg terméket fogyasztanak az átlagemberek tehát, amik kis mértékben ugyan nem, de nagyobb mértékben rendszeresen fogyasztva már veszélyesek lehetnek.

Remek példa erre a rengeteg üdítőital, az előre csomagolt rágcsálni valók, a sütemények, a feldolgozott húsok.

Magukról a feldolgozott vörös húsokról nemrég azt is kimutatták, hogy napi 50 gramm – ami valljuk be, nem sok – már komoly kockázatot jelenthet a daganatok képződésére a WHO szerint.

Az életmódunk összefügg a rákkal

Az is egyértelművé vált mára, hogy a különféle szívbetegségek is sokszor a nem megfelelő táplálkozásból erednek.

Végső soron az életmódunk, a modern életvitel az, ami rányomja a bélyegét az általános emberi egészségre és az élethosszra.

Minél több előre feldolgozott ételt fogyasztunk, annál rövidebb életet élünk, és annál nagyobba valószínűsége a krónikus bélgyulladás, a szívroham, a krónikus betegségek és az allergia, valamint a rák kialakulásának.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!