CímlapsztorikÉrdekes világ

EU bíróság: családként kell elismerni az azonos nemű szülőket és gyermekeiket az EU-ban

Az eddigi legnagyobb csapást Orbán Viktornak és a magyar kormánynak? Az Európai Bíróság ítélete igazi politikai atombomba lehet.

A szivárványcsaládok számára nagyon fontos ítéletet hozott az Európai Bíróság, amely döntés a szabad mozgáshoz és más uniós alapjogokhoz való hozzáférést is tisztázott.

Az EU Bíróság ítélete rámutat arra, hogy az olyan alapvető uniós jog, mint a szabad mozgás, felülírja az ezt gátló tagállami rendelkezéseket.

Hirdetés

Ellentétes azonban a Charta 7. és 24. cikkében biztosított alapvető jogokkal, ha a szabad mozgáshoz való jogának gyakorlása keretében megfosztják a gyermeket a valamelyik szülőjével fennálló kapcsolatától,

vagy ha számára e jog gyakorlását ténylegesen lehetetlenné vagy rendkívül nehézzé teszik amiatt, hogy szülei azonos neműek

– szögezik le.

Becslések szerint 100–150 ezer gyermek van hasonló helyzetben, akiknek esetére ugyancsak iránymutató ez az ítélet.

Ez egy olyan örök érvényű és betartatható ítélet, ami politikai atombombaként csapódhat le a magyar kormányon és Orbán Viktoron.

Vagyis nagyon valószínű, hogy az EU megtalált a rést a pajzson a magyar kormánnyal szemben – legalábbis így vélekednek most egyes elemzők.

Hiszen így végleg megvonható az összes EU-s pénz, hivatkozva arra, hogy nem tartja be az országunk, a kormányunk ezeket az egyezményeket.

Sötét korszakunk már el is kezdődött, a választásokig ugyanis már bizonyos, hogy nem kap EU-s pénzt Magyarország…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.