CímlapsztorikÉrdekes világ

EU képviselő: Magyarország az unióban csatát vív a nemzetért, a népért és igazuk van

“…a magyar képviselőkkel szemben pedig sokszor technokraták ülnek, akiket nem a nép választott, így nincs is meg a legitimitásuk.”

Jean-Paul Garraud, a francia Nemzeti Tömörülés európai parlamenti képviselője szerint Magyarország az unióban emblematikus csatát vív a nemzetért, a népért, a magyar képviselőkkel szemben pedig sokszor technokraták ülnek, akiket nem a nép választott, így nincs is meg a legitimitásuk.

“Nyugodt vagyok, mert tudom, hogy igazunk van. Tényleg nagy harcot folytatunk a magyar kormány mellett.

Hirdetés

Strasbourgban két nagy ideológia ütközik egymással. Egyrészt a magyar kormány a nemzeti érdekeket védi, az önállóságot, a saját népét.

Mi is ezt mondjuk Franciaországban.

Másrészt ott van az imperialista uniós koncepció, amely államok felett szeretne állni és hatalmat szeretne rajtuk gyakorolni.

Egy olyan káros ideológiát akar elterjeszteni, amely az államok szuverenitása ellen van.

Önöknél nemrégiben voltak választások és a kormány immár negyedszer kapott felhatalmazást a kormányzásra.

Ez nagy előny. Velük szemben itt vannak az Európai Bizottság tagjai, akik ki akarják használni a jelenlegi nehézségeket, a Covid utáni időszakot, az orosz–ukrán háborút, és másokra is rá akarják kényszeríteni a saját akaratukat. Nem veszik észre, hogy Európa mást akar.

Ezt láttuk néhány napja Svédországban, ez lesz nemsokára Olaszországban. Mi, a Nemzeti Tömörülés pártja is rengeteg helyet kaptunk nemrégiben a francia választások alkalmával, nyolcvankilenc képviselői helyünk van a nemzetgyűlésben.

Mi demokratikus változásokat szeretnénk, azt, amit a nép akar.

Én a magam részéről nagyon örülök, hogy Magyarország mellett állhatok ki a harcban, önök emblematikus csatát vívnak a nemzetért, a népért, önökkel szemben pedig sokszor technokraták ülnek, akiket nem a nép választott, így nincs is meg a legitimitásuk.

Hirdetés

helyzeteket. Azt mondják, hogy Magyarország nem demokrácia, hogy itt nem teljesülnek az emberi jogok.

A most vitára bocsátott jelentésben azt állítják, hogy Magyarország autoriter állam, amely ellentmond a demokráciának. Szerintem ez botrányos.

Ráadásul olyan pénzt akarnak blokkolni, ami jár az országnak, negyvenmilliárd eurót, azért mert úgy gondolják, hogy nem teljesülnek bizonyos jogok.

Ez borzasztó, ezért mondom, hogy ez makacs ellenségeskedés.

Mi a gyökerekhez szeretnénk visszatérni, ahogy a magyarok is, azokhoz a gyökerekhez, amelyeket Charles de Gaulle fektetett le.

És ami az 1957-es római szerződésben van. De Gaulle sohasem ment volna bele abba, hogy az Unió Franciaország önállóságát vétózza meg, vagy Magyarország önállóságát, vagy más országokét.

Ezért vissza a gyökerekhez, és nem szabad megengedni, amit a nagy, imperialista országok akarnak.

És ebben nem ismerünk pardont.”

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.