Ez a kertben növő gyom mentheti meg az emberiséget a klímakatasztrófától!
A te kertedben is ott van, sokan csak gyomnövényként ismerik pedig nem csak ehető de egészséges is.
Most az egész világot megmentheti!
Döbbenetes, de egy hazai gyomnövény fajta, mely nem mellékesen ehető és még emellett számtalan kedvező egészségügyi hatása van, szóval ez a növény menthet meg minket a globális élelmiszerválságtól.
A kertben sokszor találkozunk vele, és bizony egy makacs gyomnövényt ismerünk fel benne.
Azok, akik egy kicsit többet is foglalkoztak már a kövér porcsinnal tudják, hogy tápanyagokban kifejezetten gazdag, ehető növényről van szó, mely salátákba, de főzeléknek is kitűnő.
A Yale Egyetem tudósai pedig arra is rájöttek, hogy a kövér porcsin rendelkezik egy elképesztő tulajdonsággal, ami miatt kiérdemelte a “szupernövény” elnevezést.
Azonban, hogy ezt megérthessük egy kis kitekintést kell tennünk a fotoszintézis világába.
A különböző éghajlatokon a fotoszintézisnek vannak különböző módozatai, vagy inkább az alap folyamat kiegészítései.
A kövér porcsin ebben különleges.
A növény ugyanis egyszerre magas és alacsony hőmérsékleten is a legjobb teljesítménnyel végzi a fotoszintetizációt, ilyen működésre pedig csak néhány növény képes a világon.
Ez pedig kivételes alkalmazkodóképességet ad a porcsinnak, ami a klímaváltozás korában hatalmas előny!
A géntechnológia kiaknázása révén a porcsin ezen előnyös tulajdonsága fantasztikus lehetőségekre nyit ajtót az élelmiszerek termesztésének területén.
Azaz a jövőben, amikor majd beüt a globális élelmezési válság, a kövér porcsin menthet meg részben minket, mivel bárhol termeszthető, ehető és egy valóban különleges növény, az egészség őre.