Érdekes világTech-Kütyük

Ez lehet a jövő környezetbarát energiaforrása? Az egész energiaválságot megoldhatja

Egy forradalmi megoldás vethet véget a közelgő olajválságnak?

A kávéfogyasztás nemcsak temérdek mennyiségű, egyszer használatos és eldobható kávéspohárral jár, hanem rengeteg kávézaccal is.

Egy korábbi kutatás szerint naponta 2 milliárd csésze kávét iszunk, amiből naponta 6 millió tonna kávézacc keletkezik.

Hirdetés

Ez pedig a hulladéklerakóban – mint minden szerves anyag – a bomlásakor üvegházhatású gázokat bocsát ki.

Egy brit cég, a Bio-bean évi 7 ezer tonna kávézaccból készít üzemanyagot

– adta hírül a CNN.

2017-ben már kifejlesztettek egy kávéalapú üzemanyagot, amellyel el is kezdték tankolni a londoni buszokat, azonban akkor még nem tudott a cég ennyit és olyan áron előállítani, hogy érdemes lett volna váltani.

A cég számításai szerint 80 százalékkal kisebb kibocsátással jár, ha üzemanyag készül a kávézaccból, mintha a hulladéklerakóban kötne ki.

A Bio-bean fűtőanyagot is készít kávézaccból, amely a cég igazgatója szerint 20 százalékkal melegebben és tovább ég, mint a farönkök, és ipari bojlerek és üvegházak fűtésére is alkalmas.

Az egésznek óriási jövője lehet.

Az emberiség ugyanis már nagyon régóta küzd a problémával: az energia egyre több erőforrást emészt fel, így egy ördögi kör indult meg a bolygón.

A legtöbb energiaforrást előállítani szintén nem környezetbarát, lásd az áram – a közhiedelemmel ellentétben ennek is van szén lábnyoma – és az olaj…

Hirdetés

A következő években világszerte elterjedhet ez a fajta megoldás, ami akár erre a fajta energiaválságra is megoldást nyújthat.

Ez pedig megmenthetné magát az emberiséget is, ugyanis jelenleg a civilizációnk és a világgazdaság túlságosan is az olajra, a fosszilis energiahordozókra épül.

Ezek pedig elkezdtek kiürülni a Földről…

Egyes becslések szerint 2030-ra, vagy legkésőbb 2050-re az összes olaj elfogyhat a Földön, ami beláthatatlan és erősen kikényszerített paradigmaváltást hozhat.

Ha azonban még idő előtt, saját döntésünkből lépünk, megelőzhetjük a paradigmaváltást megelőző teljes összeomlást.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.