EgészségünkÉrdekes világ

Ezt műveli valójában a fluorid a fogakkal? Hát nem az a filmcsillag-mosoly…

A teljes igazság a fluorid túladagolásról, amiről mindenki hallgat…

A fluorid megítélése ma nagyon hibás alapokon nyugszik.

Még mindig él az a hiedelem, hogy csak előnyei vannak, pedig az elmúlt 15-20 évben rendre kerültek elő olyan kutatások, melyek szerint olyan káros is lehet, mint az arzén vagy a higany, vagy más idegmérgek.

Hirdetés

A fluorid bevezetése mögött valójában egy ebből profitáló “iparág” állt, akik pénzt nem kímélve “győzték meg” a megfelelő szervezeteket.

Képzeljük úgy, hogy a Fogászok Egyesülete úgy működik, hogy belép az újdonsült fogász a klubba, és befizeti az éves tagságit, amit aztán közös döntések mentén eltapsolnak erre-arra.

Az utóbbi években egyre több tanulmány jelenik meg, amelyekben a szakemberek olyasmikre hívják fel a figyelmet:

Mint a máj- és a csontvelőrák és a fluoridfogyasztás közötti összefüggések…

Azt már szinte minden gyermekfogász mondja, hogy a fluorid-túltengés több kárt okoz a gyermekek fogaiban (és általános egészségi állapotában), mint a nyakló nélküli cukorkarágcsálás.

Idehaza – tudomásunk szerint – olyan nagyipari fluoridozásra nem került sor, mint az USA-ban, vagy csak jól titkolják az illetékesek.

Ha vannak erről információid, örömmel olvasnánk őket a kommentek között. Fogkrémeink jelentős hányadában a fluor azonban továbbra is ott van.

Gondolkozz el tehát ezeken az apróságokon, ha legközelebb fluoridos termékkel mosol fogat, netán ha olyan országban iszol csapvizet, ahol ezt fluorral kezelik.

Persze természetesen senkit sem szeretnénk szándékosan befolyásolni, hisz ez nem egy orvostudományi szemle, hanem egy érdekességekkel és összeesküvésekkel foglalkozó oldal.

Hirdetés

De néha lehet igazság a dolgok mögött, és nem is kicsi…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.