Tudomány

Valamit találtak? Rendkívüli missziót akar a NASA a Vénuszra

Szerintük sürgősen a Mars helyett a Vénuszra kellene szervezni az első, emberes űrhajós missziót.

Noam Izenberg, a Johns Hopkins Egyetem fizikusa szerint egy Marsig tartó, és onnan visszainduló küldetés legalább hároméves utazást jelentene.

Ezzel szemben a Vénuszt egy év alatt meg lehetne nézni, és ebben már a visszaút is benne van.

Hirdetés

A kutatók úgy látják:

elrepülni a Vénusz közelében tudományos szempontból is értékes lenne, az út maga pedig fontos tapasztalatokat adhatna egy hosszabb mélyűri misszióról.

A felszínre azonban biztosan nem lehet rámerészkedni, hiszen a bolygón pokoli körülmények uralkodnak: savas eső, és olyan forróság, ami az ólmot is megolvasztja.

A kutatók ezért nem is számolnak ilyesmivel.

Szerintük az is már jelentős eredmény lenne, ha egy ember egyáltalán megpillanthatná a szemeivel egy űrhajóból a Vénuszt.

A szakértők hozzátették: a bolygónál egyfajta hintamanőver is elvégezhető lenne, ami jelentős előnyhöz juttathatna egy, a Marshoz tartó legénységet.

Mások úgy vélik, valójában “hátsó szándék” húzódik a tervek mögött, mert egy titkos misszió keretében valamit meg akarnak vizsgálni a Vénusz közelében.

Korábban már több ízben felmerült, hogy a Vénusz légköre akár idegen életnek is otthont adhat, de a felszín alatt üregekben is viszonylag elviselhető lehet a hőmérséklet ahhoz, hogy összetettebb organizmusok is kialakuljanak.

Mit gondoltok?

Hirdetés

Valamit tudhatnak a tudósok a Vénusszal kapcsolatban, vagy tényleg csak más megfontolásból, szimplán praktikumból döntenének így?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.