CímlapsztorikÉrdekes világ

Felháborodtak a franciák a laza magyarországi járványügyi szabályokon: “Itt mindenki sz-rik bele?!”

Vért izzadnak, hogy egészségesen érkezzenek az Európa-bajnokságra, majd összeeresztik őket a szálloda maszk nélküli vendégeivel – panaszolták a francia kézilabdacsapat tagjai.

Sokkhatásról beszéltek a francia férfi kézilabda-válogatott tagjai a Le Figarónak, miután megérkeztek Magyarországra az Európa-bajnokságra. Nikola Karabatic arról panaszkodott:

Miután szigorú előírásokat követtek, hogy ne kapják el a koronavírust, maszk nélküli vendégekkel kerültek össze a szállodában, akikkel egy helyen is kell enniük.

Hirdetés

Ez pedig különösen problémás az után, hogy a karácsonyt és az újévet a családjuktól távol kellett tölteniük, attól tartva, hogy ha megfertőződnének, lemaradnának az Eb-ről.

Vincent Gérard úgy fogalmazott: bizarr a helyzet az után, hogy a legutóbbi két nagy versenyen Egyiptomban és Japánban mennyire szigorú volt a szabályozás.

Nem biztos, hogy ez tiszteletteljes a játékosokkal és stábtagokkal szemben, akik vért izzadnak, hogy jó állapotban érkezzenek meg

-mondta.

Annak örül, hogy Magyarországon teltház előtt játszhatnak, hiszen

„ez a sport lényege. De milyen áron? Nem tudom. Nem az én feladatom ezt megítélni”.

Kentin Mahé, a Veszprém francia játékosa azt mondta,

„Ismerve Magyarországot nem lepődtem meg. Tudjuk, hogy a magyar kormány később hozza meg a döntéseket, mint a szomszédai. Miért? Nem tudom, nem vagyok politikus.”

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.