CímlapsztorikÉrdekes világ

Ferenc pápa szerint a “keresztény” Magyarország már elveszett

Minden eddiginél élesebb kritika a sorok között.

Ezeket már csak az nem érti, aki nem akarja érteni..?!

Orbán Viktor miniszterelnök tanúbizonyságot tett a rá jellemző cinizmusról, amelytől minden öntudatos és érett nemzetnek meg kellene borzongania.

Hirdetés

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a médiának elmondta, hogy Orbán Viktor a Ferenc pápával való rövid magyarországi találkozója során, az Eucharisztikus Kongresszus margóján, a díszes Szépművészeti Múzeumban arra kérte a pápát, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot.

Ez az állítólagos kérés a pápához egy politikus részéről lekezelő, passzív agresszív és giccses.

És egyben mélységesen őszintétlen is.

Magyarország nem keresztény ország.

És a kormánypárt több mint egy évtizede, amióta hatalmon van, mindent megtett azért, hogy elutasítsa és kiiktassa a társadalomból a Katolikus Egyház egyik alapvető tanítását:

A szegények elsőbbségének elvét.

Állítólag maga Ferenc pápa is azt fogalmazta meg több ízben is egyfajta burkolt kritikaként, hogy Magyarországon az embereknek a hamis bálványokkal és istenekkel kell szembenéznie.

És ha már itt tartunk, az Eucharisztikus Világkongresszuson is mondott igencsak kétértelmű beszédében érdekes dolgokat, amik sokak szerint szintén egy az egyben Orbánnak lettek címezve.

A pápa közeli források többször erősítették meg a múltban azt, hogy Ferenc pápa rendkívül kritikus szemmel nézi Orbán keresztény Magyarországát.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.