Tudomány

Földönkívüli ökoszisztéma húzódik az óceánok mélyén? Tudósok sokkoló felfedezést tettek

Olyan lények kerültek elő, melyek egyetlen ismert élőlényre sem hasonlítanak és semmilyen besorolásba nem illeszthetők be. A földönkívüli létformák már rég itt vannak az óceánjaink mélyén élnek?

Tényleg nem evilági lények kerültek elő a tenger mélyéből?

A tengerek, óceánok mindössze pár százalékát ismerjük

Egy kutatócsoport friss felfedezése igazolhatja mindazt, amit már sokan nagyon régóta sejtenek és mondanak is.

Hirdetés

Mégpedig azt, hogy a világóceánok mélyét még mindig nem ismeri az ember és hogy akár nem ismert, már-már földönkívüli organizmusok által alkotott ökoszisztémák is megbújhatnak a páratlan mélységekben.

Közhely de igaz: az óceánok mindössze egy kis szeletét térképezte fel az emberiség, rengeteg olyan állat, élőlény élhet odalent, melyekről fogalmunk sincs.

És amiknek egy része a felszínre hozva az egész világot sokkolná, akárcsak a mostani felefdezés során.

Egy felfedezés: idegenszerű lények kerültek egy tudóscsoport kezébe

A felfedezés vezető tudós, Dr. Tim O’Hara szerint ezek már-már nem evilági lények, akár a megtalált fajok harmada is új lehet a tudomány számára. Emberi arccal rendelkező élőlényeket is láttak.

Az Investigator nevű kutatóhajó megdöbbentő expedíciója során olyan élőlényekkel találkoztak, amikkel ember valószínűleg még soha.

És talán soha nem is fog, mert könnyen lehet, hogy ezek a földönkívüli külsejű fajok nagyon ritkák, vagy ezek az utolsó megmaradt példányaik, rejtett kolóniák.

Sok olyan akadt közöttük, aminek olyan fejlett arca volt, mintha már egy emberi arc nézett volna vissza tudósokra, ez volt az egyik legmegdöbbentőbb észrevételük és élményük a kutatócsoport tagjainak.

De rábukkantak még háromlábú pókhalra, ami szintén meglehetősen szürreálisan néz ki, és első ránézésre inkább tűnik földönkívülinek.

Sőt, egy igazi “marslakó” kinézetű remeterákot is találtak, ami egy kéregkorallba “költözött be” és él vele szimbiózisban.

Hirdetés

Az ember arcú hal döbbentett meg azonban mindenkit a leginkább.

Ráadásként egy kék, csigaszerű puhatestű organizmust is partra mosott Ausztria partjainál a tenger, amiről szintén nem sokat tudnak a tudósok.

A mostani expedíció egy igen érdekes konklúziója az, hogy mind a mai napig nem tudjuk, hogy mennyi ismeretlen, még fel nem fedezett faj élhet a tengerek, óceánok mélyén.

Ezeknek a többsége ráadásul szemmel láthatóan elképesztő, már-már idegenszerű külsővel rendelkezik.

Egyesek szerint nem lehetetlen, hogy valódi földönkívüliek létezzenek a mélységekben, mivel az “odalent”, kvázi a világtól elvágott kolóniák érintetlen párhuzamos evolúciót folytathattak zavartalanul, már a világ kialakulásának kezdete óta.

Vajon mennyi ismeretlen lény élhet még odalent, amiről semmit sem tudunk?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!