Tudomány

Földönkívüli szerkezetek figyelhetik az emberiséget, de túl kicsik hozzá, hogy észleljük – állítja egy tudós

Egy szakértő megdöbbentő dolgot állít az idegen civilizációk létezésével kapcsolatban.

Lehet, hogy már rég itt vannak, csak nem vesszük észre őket?

Ezek a szerkezetek azok, amiknek a jeleit és nyomait már egy jó ideje figyelik a tudósok, mivel konszenzus van róla, hogy egy adott fejlettségi szintre eljutó civilizáció bizonyosan megalkotná őket.

Hirdetés

Most egy tudós azt állítja:

Könnyen lehet, hogy a földönkívüli civilizációk közvetlenül megfigyelnek minket, egyszerűen csak nem érzékeljük az általuk küldött szerkezeteket.

Az úgynevezett Neumann-szondák lehetnek az egésznek a kulcsai.

Hogy mik is pontosan ezek?

Az önreprodukáló űrjárművek koncepciója – elméletben – számos feladat elvégzésére alkalmas.

Az ötletnek a kifejezetten a világűr felfedezésére használható változatát Neumann-szondaként ismerjük.

Elméletben, egy önreprodukáló űrjárművet el lehetne küldeni egy szomszédos csillagrendszerbe, ahol nyersanyagokat kutatna fel (aszteroidákból, holdakból, gázóriásokból kibányászva) és másolatokat készítene saját magáról.

Ezek a másolatok ezután új csillagrendszereket vennének célba és megismételnék az eljárást, ami exponenciális mértékű terjeszkedéshez vezet.

Az eredeti „szülő” szonda ezután folytathatná az adott csillagrendszerre vonatkozó elsődleges feladatát. Ezen küldetéseknek céljai nagyban eltérhetnek a felvetett önreprodukáló űrjármű változattól függően.

Hirdetés

Zaza Osmanov kutató és csillagász azt mondja, hogy ezeknek a szerkezeteknek a nyomait még nem vagyunk képesek a mai űrtávcsövekkel és egyéb szerkezetekkel fellelni.

Egyúttal ez nem is véletlen, mert ezek az apró szondák azzal a céllal is készülhettek, hogy töm,eges megfigyelést végezzenek, kvázi lopakodva “cirkáljanak” a kozmosz távoli pontjain, anélkül, hogy a megfigyelt civilizációk – mint amilyen az emberiség is – tudna róluk.

Eleinte sokan elvetették a Neumann-szondák létezését, azonban ma már vannak elméletek rá, hogyan lehetne megalkotni ilyeneket.

Ha egy faj hasonlót építene – fejtik ki a csillagászok – akkor a szondák a kozmikus térben és a csillagporban található hidrogén atomokat alakítanák át energiává.

Így tudnának haladni, és energiára szert tenni, mivel ez az anyaga az egész univerzumban jelen van.

Ha a szakértőnek igaza van, akkor az emberiséget már most is megfigyelés alatt tarthatja egy kettes szintű civilizáció, mely képes nanoszondák létrehozására, melyek önmagukat másolják és “terjesztik”.

Paul Davies, egy másik kutató szintén azt mondja, hogy a Holdat az ősi időkbe talán éppen ilyen, akkor még jóval nagyobb méretű Neumann-szondák találhatták el, ez magyarázza a szokatlanul mély krátereinek egy részét.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.