CímlapsztorikÉrdekes világ

Fontos dolog derült ki a magyarokkal és a földönkívüliekkel kapcsolatban

Tényleg kiválasztott nép vagyunk? Nem véletlen vonzódik majdnem minden magyar a csillagok és az ismeretlen felé?

A magyar egy különleges nép?

Egy nemrég készített nagyon átfogó felmérés igen érdekes képet mutatott meg rólunk.

A magyarok 28 százaléka saját bevallása szerint látott már UFO-t, vagyis olyan tárgyat vagy jelenséget az égen, amit nem tudott beazonosítani.

Hirdetés

Meglepően sokan, a válaszolók 70 százaléka hisz abban, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül

– derült ki a National Geographic magyarok körében készített reprezentatív felméréséből.

A National Geographic megbízásából készült reprezentatív kutatás arra kereste a választ, hogy hisznek-e a magyarok a földönkívüli intelligens életben, illetve láttak-e már számukra megmagyarázhatatlan égi jelenséget.

A kérdőív rámutatott, a válaszadók 73 százaléka tudja, hogy az „UFO” az azonosítatlan repülő tárgyakat jelenti és nem idegen lényeket.

A magyarok különös kapcsolata a földönkívüliekkel

A statisztikának van még egy igencsak érdekes része.

Összességében a lakosság több mint negyede (28 százalék) észlelt már olyan tárgyat vagy jelenséget az égen, amit nem tudott beazonosítani, míg kétharmaduk (61 százalék) pedig egyáltalán nem tapasztalt még hasonlót.

Sőt, a magyarok 38 százaléka mondja azt, hogy szívesen találkozna földönkívüliekkel.

Ez egészen magas arány, akár más környező népekhez mérve is Európában.

Egyesek ebbe az egészbe belelátják azt a népszerű legendát, vagy mítoszt is, miszerint a magyaroknak különös kapcsolata lehet a földönkívüliekkel.

Hirdetés

Sőt, egyes hajmeresztőbb elméletek azt mondják, hogy a magyar nép a Szíriusz csillagképből származó idegenek szellemi és kulturális leszármazottja, noha erre konkrét régészeti vagy egyéb bizonyítékot még minden hitelt érdemlően nem tártak fel.

Sőt, nemrég elterjedt egy állítólagosan Baba Vangának, a vak bolgár jósnőnek tulajdonított prófécia, miszerint a magyaroknak különösen fontos szerepe lesz majd a földönkívüli élet felfedezésében és az első kapcsolatfelvételben.

A magyarok földönkívüliek?

Nobel-díjas tudósok, írók hitték: a magyar olyan különleges nép, hogy származásuk biztosan nem evilági. Sokan vallják, hogy földönkívüli civilizáció teremtett minket.

Egy XIX. század elején dolgozó angol nyelvész, Sir John Bowring a nyelvünk eredetét kutatta, ám beletört a bicskája. Nehéz, túl sajátos logikájú nyelvnek találta.

De már akkor kialakult szilárd szerkezete, amikor az európai nyelvek többsége még nem létezett. „Aki megpróbálja megfejteni ezt a nyelvet, az isteni titkot boncolgat” – vélte.

A magyarsággal kapcsolatos különlegesség motívuma többször felmerült.

Állítólag Enrico Fermi Nobel-díjas fizikus a negyvenes években beszélgetett erről magyar kollégájával, Szilárd Leóval, aki viccesen így ütötte el az izgalmas témát: a földönkívüliek itt vannak közöttünk, „csak magyaroknak mondják magukat”.

Noha mindezek amolyan folklór részeinek tekinthetők csupán, a magyarság a magyarok számára valóban egy különleges létállapot.

Bár nem valószínű, hogy földönkívüliek eltitkolt leszármazottai lennénk, egy igen tehetséges nép vagyunk, akik sok tudóst és találmányt adtak a világnak, és a jövőben minden bizonnyal még fognak is.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!