CímlapsztorikÉrdekes világ

Galambos Lajcsi végleg megúszhatja a börtönt? Egy ország kiakadt

Lagzi Lajcsi ügye tele van csavaros fordulatokkal, az emberek egy része totál kiakadt.

Bezzeg az átlagembernek nincs más választása, mint leülni…?! Betegsége miatt elméletileg akár korlátlan ideig halasztható a börtönbe vonulás!

Egy ország forrongott azon, hogy február 15-én hiába várta mindenki hogy bevonuljon a kecskeméti börtönbe, letölteni a börtönbüntetését, Lajcsi teljesen eltűnt.

Hirdetés

A kijelölt napon a börtön kapujában várakozó lelkes újságíró-csapatnak azonban csalódnia kellett: a művész fellépése elmaradt.

Mint kiderült, Galambos már hetekkel előtte kérelmezte a bíróságnál büntetése végrehajtásának elhalasztását.

A halasztási kérelem indokát illetően azonban nagy a titkolózás.

Ennek oka valószínűleg az, hogy Galambos és ügyvédei olyan mestertervet eszeltek ki, amellyel a mulatós zenész akár végleg megúszhatja a sittet.

A törvény szerint halasztás legfeljebb két évnyi szabadságvesztés büntetés esetében engedélyezhető, maximum 3 hónapnyi időtartamra.

E szabály alól azonban vannak kivételek.

Ilyen például, ha az elítélt olyan betegségben szenved, amely közvetlen életveszélyt okoz.

Az elmúlt évek során a sajtó sokat írt arról, hogy Galambos Lajos ilyen jellegű szívbetegségben szenved, tehát valószínűleg alappal hivatkozhat szívbetegségére a halasztás iránti kérelmében.

Amennyiben az orvosszakértő is megállapítja a közvetlen életveszéllyel járó betegséget, a Bv. Egészségügyi Központ pedig úgy nyilatkozik, hogy a bv-intézetben nem oldható meg a közvetlen életveszélyben levő Galambos Lajos ellátása, akkor a bíró akár többéves halasztást is adhat a börtönbe vonulásra.

Hirdetés

Van azonban még egy csavar a történetben. Léteznek ugyanis olyan szívbetegségek, amelyek nemcsak közvetlen életveszéllyel járnak, hanem gyógyíthatatlanok is.

Ez nemcsak azt jelenti, hogy a páciens élete végéig kezelésre szorul, hanem azt is, hogy a közvetlen életveszély sem szűnik meg soha. Ha pedig a gyógyíthatatlan (szív)betegség okozta közvetlen életveszély nem szüntethető meg, akkor – erre hivatkozva – a börtönbe vonulás is korlátlan ideig halasztható.

Reális tehát annak lehetősége, hogy a gyógyíthatatlan szívbeteg elítélt végleg megússza a börtönt.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!