CímlapsztorikEgészségünk

Hamarosan bejöhet a kannabisz Magyarországra? Elsöprő többség támogatná

Szakemberek, politikusok között egyre nagyobb a konszenzus. óriási nyomás helyeződik a döntéshozókra, egyre biztosabb, hogy “lépni fognak”?

Egyre biztosabba kannabisz zöld forradalma Magyarországon?

A legtöbb ember úgy véli, itt lenne az ideje egy országos petíciót indítani a kannabisz legalizálásáért, főleg mert már valamennyi Eu-s országban így vagy úgy, de legalizálva lett, bizony, még a szomszédainknál is.

Hirdetés

Magyarország messze le van maradva, mondhatni KULLOG az események után, noha a kannabisz legalizációja nem csak egészségügyileg lenne indokolt – hiszen rengeteg betegségre jó – hanem munkahelyeket tudna teremteni tömegével, főleg vidéken.

Rengeteg ember élhetne kannabisz termesztésből, amivel az államnak és az egészségügyi szervezeteknek és intézményeknek tartoznának elszámolással.

Vagyis mindenki jól járna…

A közelgő gazdasági válságból is kiránthatná az országot, de ez már egy másik kérdés…

Az elmúlt években a hazai társadalomban egyre csak nőtt az igény a kannabisz “törvényesítésére”.

Sőt, egy nagyon alapos közvéleménykutatás világított nemrégiben rá arra, hogy a társadalom elsöprő többsége támogatná a legalizációt, persze első körben csak és kizárólag orvosi, egészségügyi felhasználásra.

Kevesen tudják, de bizonyos módokon ma már egyébként hozzá lehet jutni kannabiszolajhoz például.

A hazai szakember zöme eleinte elutasító volt a kannabisszal szemben, de ma már Zacher Gábor is azt mondja: érdemes vitázni a legalizációról, legyen ez tisztán szakmai kérdés, és ne zárkózzanak el a vaskalapos tudósok a használatától.

Az újabb reményteli statisztika talán alapja lehet annak, hogy komoly nyomást helyezzenek a kormányra.

Hirdetés

A kutatást a Magyar Liberális Párt megbízásából készült, amely még márciusban írt nyílt levelet Kásler Miklósnak arról, miután az Európai Parlament történelmi jelentőségű állásfoglalást fogadott el, amely a kannabisz orvosi felhasználását hivatott ösztönözni az Unió teljes területén.

Szerintünk csak idő kérdése, hogy itthon is végbemenjen valamilyen szintű legalizáció.

Ha jósolnunk kellene, ez alig 5-7 éven belül megtörténhet!

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.