Tudomány

Hatalmas aszteroidák a Föld körül: a NASA szakemberei szerint elkerülhetetlen lesz a katasztrófa?

“A gigantikus méretű, mintegy 137 méter átmérőjű aszteroidák meglehetősen közel száguldanak el a bolygónk mellett” -jelentették ki.

Aszteroida veszély, nincs hová hátrálni

Egyre több a Földet közvetlenül veszélyeztető aszteroida, ennek pedig egy új elmélet még riasztóbb alapot szolgáltat.

Mivel nem cssak a Föld forog a Nap körül, hanem a Naprendszerünk is körbejár egy nagy pályát a galaxis közepe körül, így hamarosan egy olyan kozmokus porral teli régióba léphetünk be, ahol az eddigiegnél jóval több az üstökös és aszteroida.

Hirdetés

A szakemberek attól tartanak, hogy ha a most is földközelinek tarott objektumok pályája megváltozik, akkor akár a bolygónkba is becsapódhatnak.

Nemrég egyszerre 3 gigantikus méretű aszteropida haladt el Földközelben, és a NASA utólagos kijelentései szerint is mindennél nagyobb esély volt a becsapódásukra.

A gigantikus méretű, mintegy 137 méter átmérőjű aszteroidák meglehetősen közel száguldottak el a bolygónk mellett.

Az egyike március elsején ment el a Föld mellett és még a látótérbe is bekerült. A második február 28-án, kedden kezdett el közeledni, a harmadik pedig március 3-án, pénteken érkezett a közelünkbe.

Katasztrófával érne fel, eltörölné az emberiséget

Bár a NASA úgy véli, hogy az elkövetkező 200 évben nem kell tartani becsapódástól, de egy szakértő azért arra figyelmeztet, hogy bármikor érhetnek minket meglepetések.

Ráadásul ott van az Apophis, ami részben ellent mond a fenti 200 éves számításnak, mert akár 2029-ben is becsapódhat, ha kedvezőtlenül módosul a pályája.

Az Apophist ma a NASA a potenciálisan veszélyt jelentő űrsziklák közé sorolja, melyek súrolhatják bolygónkat vagy be is csapódhatnak.

Egy ilyen nagyobb méretű aszteroida becsapódása egészen biztosan elsöpörné az emberi civilizációt még akkor is, ha az óceánba csapódik.

Feltehetően újraindulna a teljes evolúció és az emberiség vagy teljesen kihalna, vagy alig maradnának túlélők – vélik a tudósok.

Hirdetés

Csak idő kérdése, hogy bekövetkezzen

A szakértők szerint ráadásul az is nagyon aggasztó, hogy mindeddig ugyan szerencsénk volt, de semmi garancia nincs rá, hogy ez így is marad.

Sőt, egyre nagyobb annak a valószínűsége, hogy egy olyan végzetesen nagy űrsziklával találkozunk majd, amit túl későn vesznek észre és nem lesz idő a Föld mentőakcióját kidolgozni.

Az egészben ugyanis egyértelműen az a legvészjóslóbb, hogy az elmúlt 2-3 évben rendszeresen esett meg hogy UTÓLAG vettek észre egy-egy aszteroidát, melyek épp Földközelben jártak és elhaladtak mellettünk.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.