CímlapsztorikMisztikum

Henger alakú ufó Bagdad felett? megdöbbentő felvétel tartja lázban a világot

NA EZT magyarázza meg a NASA, vagy a Pentagon… Szerintetek mi lehet?

A légierőtől kiszivárgott kémrepülőgép felvételen egy Bagdad közelében repülő UFO látható. A hat képen egy vékony, henger alakú tárgy látható Északkelet-Irak felett, Bagdad közelében, balról jobbra haladva a képernyőn.

A képek egy hőkamerával készült videóból származnak, amelyet az Egyesült Államok Légiereje (USAF) Reaper drónjának hőkamerája vett fel 2022 májusában, és a “Bagdadi fantom” nevet kapta.

Hirdetés

Az incidenst ismerő forrás azt mondta, hogy az objektumot a légierő “Azonosítatlan légi jelenségként” jelölte meg, amely a kormány által az UFOkra használt kedvelt kifejezés, a furcsa tulajdonságai miatt.

Az objektumnak nem volt látható szárnya vagy vezérsíkja, ami valószínűleg kizárja, hogy vitorlázó repülőgép lehetett.

A légierő egyik forrása szerint az UFO-nak nem volt látható meghajtórendszere, és úgy tűnt, hogy “intelligens irányítás” alatt áll.

A képeket Jeremy Corbell újságírónak és dokumentumfilm-rendezőnek, valamint George Knapp oknyomozó újságírónak szivárogtatták ki, és röviddel tegnap éjfél után jelentek meg a Weaponized című új podcastjukban.

“Amit George és én nyilvánosságra hoztunk, az egy Reaper drónfelvétel egy aktív háborús övezet felett,” – mondta Corbell a Daily Mail-nek.

“Egy rendellenes objektumot mutat, amelyet saját légierőnk UAP-nak jelölt meg.”

“Kormányunkhoz hasonlóan mi, újságírók is kíváncsiak vagyunk arra, hogy mi látható ezeken a képeken.

Úgy tűnik, hogy az objektumnak nincs repülésvezérlő felülete, nincs hagyományos reakciós meghajtása, és hűvösebb, mint a környezete.”

A hat érdekes képen a képernyő alján látható hosszúkás tárgy balról jobbra mozog. A hőkamerán sötétebbnek tűnik, mint a háttere, ami azt jelzi, hogy hidegebb, mint a környezete.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy a képek valamilyen nyomot mutatnak, amely a Bagdadi Fantom nyomában maradt, bár lehet, hogy egy képhiba a videóból, amelyről készültek.

A képek jobb alsó sarkában található katonai koordináták szerint a Reaper drón a videót Északkelet-Irakban, Bagdad közelében készítette.

Az objektumot “Azonosítatlan légi jelenség” néven jelölték meg, ami egy hivatalos kifejezés, amelyet azóta az “Azonosítatlan rendellenes jelenség” (UAP) váltott fel.

Még mindig nem világos, hogy az objektum ártalmatlan volt-e, egy külföldi katonai eszköz vagy valami más világból származó dologról van szó.

Corbell elmondta a Daily Mail-nek, hogy a képeket csalódott légierő-tagok szivárogtatták ki, akik azt állítják, hogy a légierő jelentős számú UFOeseményt “titkol el”.

A Daily Mail úgy tudja, hogy ezen incidensek közül sokat, köztük a 2022 májusában készült UFO-videót sem a hírszerző ügynökségekkel, sem a kormány UFO-irodájával, az All-domain Anomalia Resolution Office-al (AARO) nem osztották meg.

Normális esetben egy ilyen, Bagdad melletti incidens adatait az Egyesült Államok Központi Parancsnokságának (CENTCOM) küldik el, amely felügyeli az Iszlám Állam elleni iraki hadműveleteket. Az azonban nem világos, hogy a parancsnokság megkapta-e a videót vagy bármilyen más információt az incidensről.

Az Egyesült Államok jogszabályai előírják, hogy az AARO információkat gyűjtsön az UAP-incidensekről a Védelmi Minisztériumtól és a hírszerző közösségtől.

Christopher Mellon, a hírszerzésért felelős védelmi miniszter korábbi helyettese azonban nemrégiben felszólította a légierőt, mert állítólag nem fogadta el a furcsa tárgyakról szóló jelentéseket.

“A haditengerészet különösen segítőkész volt, míg a légierő kifejezetten nem volt segítőkész, ha nem is ellenséges a témával kapcsolatos kérdésekben,” – írta egy február 14-i blogbejegyzésében.

“A Kongresszusnak benyújtott előzetes értékelés (a 2021-es UFO-król) szinte teljesen nélkülözte az Egyesült Államok légierejét annak ellenére, hogy a légierőnek (mint az Egyesült Államok Űrerőit is felügyelő részlegnek) sokkal több repülőgépe és érzékelőrendszere van, mint a haditengerészetnek, valamint a NORAD-nak.”

Corbell figyelmeztetett, hogy az információk megosztásának állítólagos elmulasztása veszélybe sodorja a katonákat.

“Ez az eset más, a légierőnk által forgatott UAP-t képvisel, amelyeket elrejtettek az amerikai adófizetők és hírszerző közösségünk elől,” -mondta a Daily Mail-nek.

“A nemzetünk légierejében szolgáló bátor férfiak és nők közvetlen veszélyben vannak, ha nem tudjuk azonosítani, feldolgozni és megosztani az ilyen típusú UAP-képeket hatékonyan és végrehajtható módon.”

“A légierő személyzete azt mondta nekem, hogy nagyon aggódnak amiatt, hogy ez a jelenség sajnálatos megbélyegzést kap, amely gátolja a megfelelő jelentéstételt és a parancsnoki láncon belüli reagálást. A légierő a fegyveres szolgálataink példaértékű ága. Ösztönöznünk kell az UAP-k nagyobb átláthatóságát az ország és a résztvevő szolgálataink érdekében.”

“Újságíróként George és én kötelességünknek érezzük, hogy tájékoztassuk a nyilvánosságot az ilyen helyzetekben, amikor képviselőink elmulasztották az átláthatóságot, sőt akadályozták azt.”

Corbell felkérte a nyilvánosságot, hogy segítsen elemezni és azonosítani az általuk megszerzett új képeket.

“Remélem, hogy az ehhez hasonló képek megszerzésével és nyilvánosságra hozatalával a nyilvánosság segíthet megoldani ezt a kollektív rejtélyt, és nagyobb átláthatóságra ösztönözhet a Védelmi Minisztériumban,” – mondta.

“Ez egy megoldható probléma – tehát csináljuk együtt.”

“Itt az ideje, hogy visszaszerezzék az emberek bizalmát.”

Forrás: ÚjVilágtudat

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!