Tudomány

Hatástalanok a védőoltások a Sanghajban felbukkanó teljesen új variáns ellen!

Ha ez tovább terjed, olyan hatodik hullámot robbanthat be, ami ellen nem lesz vakcina vagy ellenszer?

Számos kínai város vezetett be újabb korlátozó intézkedéseket az új koronavírus terjedésének megakadályozására, Sanghajban újabb tömeges tesztelésre készülnek, miután kimutatták a vírus omikron BA.5 alvariánsát.

Az erősen fertőző BA.5 alvariáns, amely Kínán kívül sok országban okoz emelkedő esetszámokat, a jelek szerint jobban kikerüli a védőoltások kiváltotta ellenanyagválaszokat, mint az omikron más alvariánsai egészségügyi szakemberek szerint.

Hirdetés

Egy sanghaji BA.5-fertőzés felfedezése miatt gyors intézkedésekkel akarják megelőzni a tömeges eseteket, hogy megelőzzék az április–májusihoz hasonló lezárásokat, amelyek zavarokat okoztak a világ gazdaságában és kereskedelmében.

Egyes területeken arra szólították fel az embereket, hogy egyáltalán ne hagyják el a lakásaikat.

Az északnyugati Lancsou városában, Ganszu tartományban, valamint Hajnan tartomány Dancsou és Hajkou városaiban több napra ideiglenes korlátozások érvényesek, a szórakozóhelyek és a kulturális intézmények zárva vannak.

A három városban mintegy hatmillió embert érintenek a szabályok, írja az MTI.

Kikerüli a vakcinákat

A legnagyobb gond ezzel az egésszel az, hogy az új változat megkerüli a vakcinák által kialakított védelmet.
Így csak két választás jöhet szóba: vagy újraoltják az egész világot a már egy ideje készülő új vakcinákkal, vagy a többi hullámhoz hasonlóan súlyos koronavírus hullám söpörhet végig mindenhol a világon.

Bár kevesebb embert dönt súlyosan ágynak, mégis az oltatlanok jobban ki vannak téve a halálnak is akár.

Ráadásul őszig még bármikor mutálódhat egy sokkal „halálozóbb” változattá, és akkor tényleg beüthet a baj – figyelmeztetnek a szakemberek.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.