Egészségünk

HESSZER: ez az egészségmegőrző ital, amire rengetegen esküsznek

Immár az új névvel. Mint látjátok a névbe bele került a
gyönyörű, különleges erővel bíró magyar szavunk a
SZER.

Egész-ségünk legnagyobb kilengéseit emésztő-rend-szer-ünk rend-ellenes működése okozza.

Az emésztőrendszer élő enzimek, vitaminok,
baktériumok, probiotikumok tárháza.

Hirdetés

Napi táplálékunk csaknem 90% halott (él)-elem, ezért az emésztésünk is ,halottá’, válik.
Sok testi tünete van az emésztőrendszer gyenge
működésének.

Gyors öregedés, elhízás, puffadás, émelygés,
székrekedés, hasmenés, böfögés, a helytelenül
diagnosztizált, reflux” és még sorolhatnánk.
Ezeknek a tüneteknek figyelmen kívül hagyása idővel
emelkedett húgysavszinthez vezet.

Az emelkedett húgysavszint egy újabb sor
kellemetlen tünetet produkál.
Megemelkedett koleszterinszint, meszesedés
erekben, csontokon, ízületekben, kopások,
cukorszint emelkedés, pajzsmirigy rendellenességek,
csontritkulás, magas vényomás, és sok-sok más
tünet.

A HESSZER kb. 4 hónap kisérleteinek eredménye. Egy
fermentált ital, ami élő él-elmi-SZER-ként segít az
emésztés helyre állításában.
Nincs szükség drága probiotikumokra és egyéb
“csodasav” készítményekre. Pénztárca kímélő,
egyszerű, bárhol, bármikor elkészíthető. A család
minden tagja fogyaszthatja akár a belső REND
megőrzése céljából is.
Naponta fogyasztva 6-8 hét alatt csodát művel az
emésztésünkkel, de min. 6 hónapig fogyaszd.

Erős fiatalító hatása mellett segít tisztán tartani a
vastagbelet a lerakódásoktól, parazitáktól.
A keleti gyógyászatban nem létező lisztérzékenység,
a bélbolyhok megkocsányosodása is enzimhiány és
enzimrendellenességhez vezethető vissza.

Lisztérzékenyek is fogyaszthatják, hisz a fermentáció
által a fehérje (sikér) is átdolgozódik könnyen
emészthető anyaggá.

A tiszta vastagbélben újra indul a B vitamin
termelődés, erősödik a szervezet ellenálló képessége, ami energikusabb, fiatalosabb, kiegyensúlyozottabb külsőt biztosít számunkra.
Munkára fel!



1.*** HES-SZER ALAPRECEPT
Hozzávalók:
*4Ies befőttesüveg
*30-50 g szárított menta, vagy 60-100g nyers menta

20-30 dkg száraz kovászos vagy élesztős kenyér
maradék
*2g só
*120 g cukor

Hirdetés

120 g kovász (a cikk végén megtalálhatjátok a receptjét) Az üvegbe tördeljük a kenyeret és hozzátesszük a mentát. 3 liter vizet felforralunk és forrón ráöntjük a mentás kenyérre. 8-10 órát állni hagyjuk a konyhaszekrényen. 8-10 óra múlva leszűrjük, a kenyeret kinyomkodjuk és a leszűrt lét vissza öntjük a tiszta 4 l – es üvegbe. Hozzáadjuk a sót, cukrot, kovászt és felöntjük annyi felforralt és langyosra lehűtött vízzel, hogy az üveg tele legyen. Papírtörlővel lefedjük a tetejét és a konyhaszekrényen hőmérséklettől függően hagyjuk fermentálódni 4-7 napig. A 4-7 nap alatt átkevergetjük és 4. nap után már kóstoljuk. Akkor készült el, mikor már savanyúkáposztás íze van, de enyhén csípős is. (Én 7 napig érlelem, a 7 mirigy- 7 csakra és a 7-es szám ereje miatt) Leszűrjük, üvegekbe töltjük és hűtőben tároljuk. Naponta akár szünet nélkül is felnőtt 3-5 dl-t, gyerek 1 2 dl-t fogyaszthat belőle. kk*


*** MÉRGEK, paraziták és ürülékeik semlegesítése,
ZsIROK oldása májból, érrendszerből

Hozzávalók:
4Ies befóttesüveg
*30-50 g szárított menta vagy 60-100g nyers menta
*20-30 dkg száraz kovászos vagy élesztős kenyér
maradék
2g só
*120 g cukor
*120 g kovász
VESECISZTA
Hozzávalók:
*4I-es befőttesüveg
*30-50 g szárított menta vagy 60-100g nyers menta

  • 20-30 dkg száraz kovászos vagy élesztős kenyér
    maradék
    2g só
    120 g cukor 120 g kovász 2 evőkanál őrölt borókabogyó 2 evökanál zsurló 2 evókanál aranyvessző A HESSZER-t elkészítjük az alaprecept szerint, és a leszűrés, visszaöntés után, a papírtörlővel való lefedés előtt bele tesszük a többi gyógynövényt. kk

5, *** NŐI KILENGÉSEK (ciszta, mióma, folyás)

Hozzávalók:

4l-es befőttesüveg

  • 30-50 g szárított menta vagy 60-100g nyers menta
    *20-30 dkg száraz kovászos vagy élesztós kenyér
    maradék
    2g só
    *120 g cukor
    *120 g kovász
    *3 evökanál szárított cickafark vagy 4-5 szár nyers
    változat
    *1 evökanál örölt édeskömény
    *3 evőkanál szederlevél
    *1 evőkanál zsálya
    A HESSZER-t elkészitjük az alaprecept szerint, és a
    leszürés, vissza öntés után, a papírtörlóvel való
    lefedés előtt bele tesszük a többi gyógynövényt.


*** FÉRFI KILENGÉSEK (prosztata, mellékvese,
potenciazavarok)

Hozzávalók:
*4I befőttesüveg
*30-50 g szárított menta vagy 60-100g nyers menta
*20-30 dkg száraz kovászos vagy élesztós kenyér
maradék
2 g só
120 g cukor
*120 g kovász
2 evőkanál őrölt borókabogyó
1 evókanál őrölt keserüfűgyökér
2 evőkanál királydinnye
*1 evőkanál gyömbér

Potencia zavaroknál vérhigítással kezdünk. 3-4 napig
naponta 500mg aspirin és a folytatásban minden 2-3-ik nap.
A vérnvomáscsökkentő árt a potenciának. A magas
vérnyomásnak kb. 9 oka lehet.

Ha nem tudjuk mi az ok, kérjünk segítséget az ok kiaknázására és az ok kezelésével párhuzamosan a test jelzései szerint csökkenthetjük fokozatosan a vérnyomáscsökkentő dózisát. CSAK AKKOR, ha a test adja a jelet, hogy csökkenthetjük, vagyis a reggeli éhgyomor vérnyomás eléri a normál értékeket. Ilyenkor 1/4-vel csökkentjük az ORVosságot.
A HESSZER-t elkészítjük az alaprecept szerint, és a
leszürés, visszaöntés után, a papírtörlővel való
lefedés előtt bele tesszük a többi gyógynövényt.



  1. *** STRESSZ, GöRCSöK, PAJZSMIRIGY túlmüködés,
    MIGREN,
    Hozzávalók:
    4I-es befőttesüveg
    *30-50 g szárított menta vagy 60-100g nyers menta
    *20-30 dkg száraz kovászos vagy élesztős kenyér
    maradék
    2g só
    *120 g cukor
  • 120 g kovász
    *3 evőkanál szárított citromfű vagy egy nagy marék
    nyers változat
    *1 evőkanál őrölt ánizs
    *2 evőkanál majoranna
    *1 evőkanál őrölt macskagyökér
    *1 evókanál rozmaring
    A HESSZER-t elkészítjük az alaprecept szerint, és a
    leszűrés, visszaöntés után, a papírtörlővel való
    lefedés előtt beletesszük a többi gyógynövényt.
    Ez a recept egy nappali verzió, tehát nem butít nem
    álmosít, sőt rozmaring tartalmánál fogva segíti az agyi és testi vérkeringést.
    Pajzsmirigy túlmüködésnél föltétlen szëkségszerű
    éjszakára (akkor nem hizlal) 2 db B komplex kapszula
    (csak kapszula) és Magnézium-citrát 2 db kapszula
    esetleg B6-tal együtt.
    Mély depressziónál, síró görcsöknél orbáncfüvet
    tegyünk bele 2 evőkanalat és éjszakára 2db B3
    kapszula szükséges az idegrendszer támogatásához.


Deee, leginkább a gondolatok, amik ilyen esetben
pusztitják a testet.
Félelmeink a MINDENTŐL.

… amikor vagy a múltban, vagy a jövőben tartjuk
MAGunkat és elvész a gyönyörü pillanat.
Csak a gyönyörű pillanatban levés tud következő szép
pillanatot teremteni.
A HESSZER-t használhatjuk leves alapnak is,
levesfűszerek felhasználásával, fermentálásával mint
pl. céklalevél, petrezselyem zöld, zellerszár,
koriander, babérlevél (a májzsír miatt). A zöldséglevest öntjük fel vele 1/3 részben.

Daganatos betegségeknél, vagy visszatérő eseteknél
szinte kötelező az élő bionom kialakítása, ami csak
fermentáció segítségével lehetséges. Élő szervezetnek az élethez élő ÉL-elmi-szerre van szüksége. Értékes, gyors, finom és olcsó reggeli, ha magvas vajas kovászlappal fogyasztjuk.

A daganatos kilengésekre hamarosan jön a recept.
Kívánom, hogy a HESSZER segítsen minél több
embernek egész-ségesebbé, energikusabbá,
fiatalosabbá, élettelibbé válni, deee ezt nektek is
akarnotok kell!

Eljött az ideje, hogy régi berögzült szokásokat,
mintákat véglegesen letegyünk, ezzel elménkben
helyet készítünk egy új, építő gondolatsornak. s ez
testnek, léleknek balzsama legyen.

ÚGY LEGYEN!

Szeretettel: Heidi Toth Hesse
KOVÁSZ
Többen kérdezitek, hogy kell kovászt készíteni?
Fogadjatok szeretettel egy egyszerű, gyors “ripp-ropp
és készen van” kovász receptet.
Hozzávalók:
1 db 7dl-es befőttes üveg
2 ek simaliszt
2 ek teljes kiőrlésű liszt
Víz
villa

A befőttes üvegbe beletesszük a lisztet és annyi
langyos vízzel öntjük fel, hogy a villával simára,
krémszerűre tudjuk keverni a lisztet.

24 órára radiátorra, tűzhely, kandalló, kemence mellé
helyezzük, vagy konyhatörlőbe csavarva félig lefedve a konyhapulton tároljuk.
20-24 óra múlva buborékok keletkeznek a felszinen,
ami azt jelenti kis kedvencünk enni kér, tehát
“feletetjük”.

A feletetés ugyanaz mint előző nap a készítés, vagyis
ugyanannyi liszt és víz hozzá adása a kovászhoz.
Amikor szükségünk van kovászra, az üvegből
napközben annyit veszünk ki, amennyire szükségünk
van, de maradjon az üveg alján egy kevés a
feleltéshez.

Ha nincs szükségünk pár napig, hétig, hónapig
kovászra, hűtószekrényben altatjuk és bármikor
feletetéssel meleg helyen újra éleszthetjük.
A kovász egy fermantáció, az emésztőrendszernek
csoda.

Felejtsük el, ha csak lehet (Te döntesz!) az élesztős,
térfogatnövelőszerrel felfújt, adalékokkal teli
kenyérnek nevezett Valamit, amit a pékségek kényszer alatt, törvények szerint szintén megbetegítésünk céljából sütnek.

szeretettel: Heidi

(A képeken a Hesszer készítési folyamata látható!)

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!