HESSZER: ez az egészségmegőrző ital, amire rengetegen esküsznek
Immár az új névvel. Mint látjátok a névbe bele került a
gyönyörű, különleges erővel bíró magyar szavunk a
SZER.
Egész-ségünk legnagyobb kilengéseit emésztő-rend-szer-ünk rend-ellenes működése okozza.
Az emésztőrendszer élő enzimek, vitaminok,
baktériumok, probiotikumok tárháza.
Napi táplálékunk csaknem 90% halott (él)-elem, ezért az emésztésünk is ,halottá’, válik.
Sok testi tünete van az emésztőrendszer gyenge
működésének.
Gyors öregedés, elhízás, puffadás, émelygés,
székrekedés, hasmenés, böfögés, a helytelenül
diagnosztizált, reflux” és még sorolhatnánk.
Ezeknek a tüneteknek figyelmen kívül hagyása idővel
emelkedett húgysavszinthez vezet.
@roxyblazeahivatalos Orbán Viktor rajza: kiszúrtam rajta valamit amiről senki sem beszél! 😂#orbánrajz #vicces #humoros #magyartiktok #magyarmémek #aicontent #roxyblaze #digitálisinfluenszer #orbánviktor #orbanviktor #közélet #roxyblaze #magyarvalóság #rajz ♬ eredeti hang – Roxy Blaze - Roxy Blaze
Az emelkedett húgysavszint egy újabb sor
kellemetlen tünetet produkál.
Megemelkedett koleszterinszint, meszesedés
erekben, csontokon, ízületekben, kopások,
cukorszint emelkedés, pajzsmirigy rendellenességek,
csontritkulás, magas vényomás, és sok-sok más
tünet.
A HESSZER kb. 4 hónap kisérleteinek eredménye. Egy
fermentált ital, ami élő él-elmi-SZER-ként segít az
emésztés helyre állításában.
Nincs szükség drága probiotikumokra és egyéb
“csodasav” készítményekre. Pénztárca kímélő,
egyszerű, bárhol, bármikor elkészíthető. A család
minden tagja fogyaszthatja akár a belső REND
megőrzése céljából is.
Naponta fogyasztva 6-8 hét alatt csodát művel az
emésztésünkkel, de min. 6 hónapig fogyaszd.
Erős fiatalító hatása mellett segít tisztán tartani a
vastagbelet a lerakódásoktól, parazitáktól.
A keleti gyógyászatban nem létező lisztérzékenység,
a bélbolyhok megkocsányosodása is enzimhiány és
enzimrendellenességhez vezethető vissza.
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják, hisz a fermentáció
által a fehérje (sikér) is átdolgozódik könnyen
emészthető anyaggá.
A tiszta vastagbélben újra indul a B vitamin
termelődés, erősödik a szervezet ellenálló képessége, ami energikusabb, fiatalosabb, kiegyensúlyozottabb külsőt biztosít számunkra.
Munkára fel!

1.*** HES-SZER ALAPRECEPT
Hozzávalók:
*4Ies befőttesüveg
*30-50 g szárított menta, vagy 60-100g nyers menta
20-30 dkg száraz kovászos vagy élesztős kenyér
maradék
*2g só
*120 g cukor
120 g kovász (a cikk végén megtalálhatjátok a receptjét) Az üvegbe tördeljük a kenyeret és hozzátesszük a mentát. 3 liter vizet felforralunk és forrón ráöntjük a mentás kenyérre. 8-10 órát állni hagyjuk a konyhaszekrényen. 8-10 óra múlva leszűrjük, a kenyeret kinyomkodjuk és a leszűrt lét vissza öntjük a tiszta 4 l – es üvegbe. Hozzáadjuk a sót, cukrot, kovászt és felöntjük annyi felforralt és langyosra lehűtött vízzel, hogy az üveg tele legyen. Papírtörlővel lefedjük a tetejét és a konyhaszekrényen hőmérséklettől függően hagyjuk fermentálódni 4-7 napig. A 4-7 nap alatt átkevergetjük és 4. nap után már kóstoljuk. Akkor készült el, mikor már savanyúkáposztás íze van, de enyhén csípős is. (Én 7 napig érlelem, a 7 mirigy- 7 csakra és a 7-es szám ereje miatt) Leszűrjük, üvegekbe töltjük és hűtőben tároljuk. Naponta akár szünet nélkül is felnőtt 3-5 dl-t, gyerek 1 2 dl-t fogyaszthat belőle. kk*
*** MÉRGEK, paraziták és ürülékeik semlegesítése,
ZsIROK oldása májból, érrendszerből
Hozzávalók:
4Ies befóttesüveg
*30-50 g szárított menta vagy 60-100g nyers menta
*20-30 dkg száraz kovászos vagy élesztős kenyér
maradék
2g só
*120 g cukor
*120 g kovász
VESECISZTA
Hozzávalók:
*4I-es befőttesüveg
*30-50 g szárított menta vagy 60-100g nyers menta
- 20-30 dkg száraz kovászos vagy élesztős kenyér
maradék
2g só
120 g cukor 120 g kovász 2 evőkanál őrölt borókabogyó 2 evökanál zsurló 2 evókanál aranyvessző A HESSZER-t elkészítjük az alaprecept szerint, és a leszűrés, visszaöntés után, a papírtörlővel való lefedés előtt bele tesszük a többi gyógynövényt. kk
5, *** NŐI KILENGÉSEK (ciszta, mióma, folyás)
Hozzávalók:
4l-es befőttesüveg
- 30-50 g szárított menta vagy 60-100g nyers menta
*20-30 dkg száraz kovászos vagy élesztós kenyér
maradék
2g só
*120 g cukor
*120 g kovász
*3 evökanál szárított cickafark vagy 4-5 szár nyers
változat
*1 evökanál örölt édeskömény
*3 evőkanál szederlevél
*1 evőkanál zsálya
A HESSZER-t elkészitjük az alaprecept szerint, és a
leszürés, vissza öntés után, a papírtörlóvel való
lefedés előtt bele tesszük a többi gyógynövényt.
*** FÉRFI KILENGÉSEK (prosztata, mellékvese,
potenciazavarok)
Hozzávalók:
*4I befőttesüveg
*30-50 g szárított menta vagy 60-100g nyers menta
*20-30 dkg száraz kovászos vagy élesztós kenyér
maradék
2 g só
120 g cukor
*120 g kovász
2 evőkanál őrölt borókabogyó
1 evókanál őrölt keserüfűgyökér
2 evőkanál királydinnye
*1 evőkanál gyömbér
Potencia zavaroknál vérhigítással kezdünk. 3-4 napig
naponta 500mg aspirin és a folytatásban minden 2-3-ik nap.
A vérnvomáscsökkentő árt a potenciának. A magas
vérnyomásnak kb. 9 oka lehet.
Ha nem tudjuk mi az ok, kérjünk segítséget az ok kiaknázására és az ok kezelésével párhuzamosan a test jelzései szerint csökkenthetjük fokozatosan a vérnyomáscsökkentő dózisát. CSAK AKKOR, ha a test adja a jelet, hogy csökkenthetjük, vagyis a reggeli éhgyomor vérnyomás eléri a normál értékeket. Ilyenkor 1/4-vel csökkentjük az ORVosságot.
A HESSZER-t elkészítjük az alaprecept szerint, és a
leszürés, visszaöntés után, a papírtörlővel való
lefedés előtt bele tesszük a többi gyógynövényt.
- *** STRESSZ, GöRCSöK, PAJZSMIRIGY túlmüködés,
MIGREN,
Hozzávalók:
4I-es befőttesüveg
*30-50 g szárított menta vagy 60-100g nyers menta
*20-30 dkg száraz kovászos vagy élesztős kenyér
maradék
2g só
*120 g cukor
- 120 g kovász
*3 evőkanál szárított citromfű vagy egy nagy marék
nyers változat
*1 evőkanál őrölt ánizs
*2 evőkanál majoranna
*1 evőkanál őrölt macskagyökér
*1 evókanál rozmaring
A HESSZER-t elkészítjük az alaprecept szerint, és a
leszűrés, visszaöntés után, a papírtörlővel való
lefedés előtt beletesszük a többi gyógynövényt.
Ez a recept egy nappali verzió, tehát nem butít nem
álmosít, sőt rozmaring tartalmánál fogva segíti az agyi és testi vérkeringést.
Pajzsmirigy túlmüködésnél föltétlen szëkségszerű
éjszakára (akkor nem hizlal) 2 db B komplex kapszula
(csak kapszula) és Magnézium-citrát 2 db kapszula
esetleg B6-tal együtt.
Mély depressziónál, síró görcsöknél orbáncfüvet
tegyünk bele 2 evőkanalat és éjszakára 2db B3
kapszula szükséges az idegrendszer támogatásához.
Deee, leginkább a gondolatok, amik ilyen esetben
pusztitják a testet.
Félelmeink a MINDENTŐL.
… amikor vagy a múltban, vagy a jövőben tartjuk
MAGunkat és elvész a gyönyörü pillanat.
Csak a gyönyörű pillanatban levés tud következő szép
pillanatot teremteni.
A HESSZER-t használhatjuk leves alapnak is,
levesfűszerek felhasználásával, fermentálásával mint
pl. céklalevél, petrezselyem zöld, zellerszár,
koriander, babérlevél (a májzsír miatt). A zöldséglevest öntjük fel vele 1/3 részben.
Daganatos betegségeknél, vagy visszatérő eseteknél
szinte kötelező az élő bionom kialakítása, ami csak
fermentáció segítségével lehetséges. Élő szervezetnek az élethez élő ÉL-elmi-szerre van szüksége. Értékes, gyors, finom és olcsó reggeli, ha magvas vajas kovászlappal fogyasztjuk.
A daganatos kilengésekre hamarosan jön a recept.
Kívánom, hogy a HESSZER segítsen minél több
embernek egész-ségesebbé, energikusabbá,
fiatalosabbá, élettelibbé válni, deee ezt nektek is
akarnotok kell!
Eljött az ideje, hogy régi berögzült szokásokat,
mintákat véglegesen letegyünk, ezzel elménkben
helyet készítünk egy új, építő gondolatsornak. s ez
testnek, léleknek balzsama legyen.
ÚGY LEGYEN!
Szeretettel: Heidi Toth Hesse
KOVÁSZ
Többen kérdezitek, hogy kell kovászt készíteni?
Fogadjatok szeretettel egy egyszerű, gyors “ripp-ropp
és készen van” kovász receptet.
Hozzávalók:
1 db 7dl-es befőttes üveg
2 ek simaliszt
2 ek teljes kiőrlésű liszt
Víz
villa
A befőttes üvegbe beletesszük a lisztet és annyi
langyos vízzel öntjük fel, hogy a villával simára,
krémszerűre tudjuk keverni a lisztet.
24 órára radiátorra, tűzhely, kandalló, kemence mellé
helyezzük, vagy konyhatörlőbe csavarva félig lefedve a konyhapulton tároljuk.
20-24 óra múlva buborékok keletkeznek a felszinen,
ami azt jelenti kis kedvencünk enni kér, tehát
“feletetjük”.
A feletetés ugyanaz mint előző nap a készítés, vagyis
ugyanannyi liszt és víz hozzá adása a kovászhoz.
Amikor szükségünk van kovászra, az üvegből
napközben annyit veszünk ki, amennyire szükségünk
van, de maradjon az üveg alján egy kevés a
feleltéshez.
Ha nincs szükségünk pár napig, hétig, hónapig
kovászra, hűtószekrényben altatjuk és bármikor
feletetéssel meleg helyen újra éleszthetjük.
A kovász egy fermantáció, az emésztőrendszernek
csoda.
Felejtsük el, ha csak lehet (Te döntesz!) az élesztős,
térfogatnövelőszerrel felfújt, adalékokkal teli
kenyérnek nevezett Valamit, amit a pékségek kényszer alatt, törvények szerint szintén megbetegítésünk céljából sütnek.
szeretettel: Heidi
(A képeken a Hesszer készítési folyamata látható!)



