CímlapsztorikÉrdekes világ

Hiába tiltakoztak a rendőrök, nekik is kötelező az oltás:lázadás jöhet országszerte!

Úgy tűnik, hogy a karhatalom egy komoly ultimátumot kapott.

A rendőrök többsége felállna és már másnap otthagyná az egészet.

Patthelyzet, robbanásponton a rendőri erők

„Már eddig is évente kétezer-kétezer-ötszáz hivatásos rendőr hagyta el a testületet, de a kötelező oltás csak ront a helyzeten” – jelentette ki az Indexnek a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) főtitkára.

Hirdetés

Pongó Géza szerint egyes kapitányságokról akár a kollégák harmada is távozhat, ami nagyban veszélyezteti a feladatellátást. Hasonló véleményen van a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (Brdsz) elnöke is.

Bárdosi Judit rámutatott, hogy míg az állam a kötelező oltást, addig a rendőrök a tisztességes fizetést várják el, ehhez pedig nem elég az Orbán Viktor által bejelentett tízszázalékos béremelés.

Az egészségügyi dolgozókhoz és a pedagógusokhoz hasonlóan a rendőrök is tiltakoztak az ellen, hogy kötelező legyen számukra a koronavírus elleni védőoltás.

Minimum egyharmaduk nincs beoltva

A rendelkezésre álló adatok szerint jelenleg a rendőrök 25-30-a nincs egyáltalán beoltva.

Ez azt jelenti, hogy ezeket az embereket mind elvesztjük, kiesnek majd a rendszerből, sokan önként felállnak és otthagyják majd a pályájukat.

Vagyis pár nap múlva jöhet a tömeges elvándorlás és a rendőri egyenruhák szögre akasztása.

December 15-ig még csak az ügyfeles rendőröknek kell felvenniük az oltást, a többség – aki nem találkozik rendszeresen ügyfelekkel – január 31-ig kapott haladékot.

Összeomolhat a rendfenntartás Magyarországon?

Az adatok tükrében izonyára lesz olyan kapitányság, ahol megközelíti a száz százalékot az átoltottság, de lesz olyan is, ahol csak a hatvan-hetven százalékot éri majd el, ami azt jelenti, hogy a kollégák harmadát elküldhetik.

Ez már nagyban veszélyezteti a feladatellátást.

Hirdetés

Bárdosi Judit szerint már a törvény megfogalmazása is hagy némi kivetnivalót maga után. Mint arról korábban beszámoltunk, a rendelet így szól:

„az állami szférában alkalmazottaknál elvárt a védőoltás felvétele.”

A rendvédelmi szervek dolgozói pedig azt várják el, hogy tisztességes fizetést kapjanak, de ehhez a tízszázalékos béremelés önmagában még kevés

– mutatott rá Bárdosi Judit.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.