CímlapsztorikÉrdekes világ

Idegen civilizációk lehetnek galaxisunkban: megszólaltak a tudósok

Megdöbbentő felfedezés bizonyíthatja, tele van a galaxisunk földönkívüli civilizációkkal. Hamarosan jön az első kapcsolatfelvétel?

Stephen Mojzsis, az ELKH Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) kutatóprofesszora megdöbbentő dolgot állít.

A szakértő úgy véli, hogy galaxisunkban jelen pillanatban is létezhetnek idegen civilizációk, de fejlettségük olyan szinten áll, hogy egyelőre megfigyelhetetlenek.

Hirdetés

A földön kívüli mikrobiális élet lehetőségére azonban bizonyosságként kell tekinteni.

Vagyis olyan alapszintű élet egészen biztosan van a galaxisban szerte-szét és a kozmosz távoli világaiban is.

A statisztikai analízis alapján a Naphoz hasonló csillagok rendelkeznek saját bolygóval, 3-ból 1 objektum körül pedig kőzetbolygó is kering, mégpedig a lakható zónában, ahol a víz folyékony állapotban is képes fennmaradni.

A kutató cikkében megvizsgálja a Merkúr, a Vénusz, a Mars, a kisbolygók, a gázóriások holdjai és a Neptunuszon túli objektumok esetében az élet feltételeit.

A Tejútrendszer nagyjából 100 milliárd fősorozati csillagának csak körülbelül 4 százaléka Naphoz hasonló, G színképtípusú csillag.

Így arra számíthatunk, hogy a Tejútrendszer geofizikai szempontból lakható térfogata meghaladja a 1021 köbkilométert, vagyis a Nap térfogatának ezerszeresét.

Stephen Mojzsis megállapította, hogy galaxisunkban jelen pillanatban is létezhetnek földönkívüli civilizációk, igaz, nem elég fejlettek a megfigyeléshez.

Vagy a másik lehetőség, hogy annyira fejlettek hogy nem hagynak hátra szennyeződéseket a saját bolygójuk légkörében, ezért nem láthatóak, nem észrevehetőek.

Bárhogyan is van, a szakértők és tudósok egyre inkább egyetértenek abban, hogy a következő 10 évben megtörténhet az első kapcsolatfelvétel egy földönkívüli civilizációval.

Hirdetés

Már nagyon közel járnak ugyanis a csillagászok ahhoz, hogy olyan eszközöket fejlesszenek ki, amikkel elvileg “rá lehetne látni” akár egy fejletlenebb civilizáció otthonára is.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.