Tudomány

Idegen életformákat jelentettek a Marson: a mérések eredményei bizonyító erejűek lehetnek!

A NASA és az egész világ szeme a Vörös szomszédunkon van. Megtörténhet az emberiség legnagyobb felfedezése az ideg életformákkal kapcsolatban?

Valami termeli, majd elvonja az oxigént

Nemrég robbant a hír, és azóta egyre több tudományos csoport és a szakemberek is foglalkoznak a rejtéllyel.

A Marson a mérések szerint ugyanis valami látványosan termeli, majd elvonja az oxigént.

Hirdetés

Ez pedig egyértelmű és közvetlen jele lehet az idegen életformák jelenlétének, például a Mars felszíne alatt.

Sőt, ez még nem minden.

A marsi barlangok talán összetettebb életformák jeleit is rejthetik: az sem kizárt, hogy egy teljes ökoszisztéma lehet odalenn, amiről eddig nem tudtunk.

Biológiai aktivitás a felszín alatt?

Az amerikai űrkutatási hivatal Curiosity marsjárójában lévő hordozható vegyi laboratórium, a SAM egyik műszere három marsi éven (majdnem hat földi év) át “lélegezte be” a Gale kráter levegőjét és elemezte annak összetételét.

Az általa kimutatott eredmény megerősítette a Mars felszín fölötti légkörének összetételét, amelyet 95 százalék szén-dioxid, 2,6 százalék molekuláris nitrogén, 1,9 százalék argon, 0,16 százalék molekuláris oxigén és 0,06 százalék szén-monoxid alkot.

A kutatók azt találták, hogy ebben a környezetben a nitrogén és az argon előre meghatározható szezonális mintázatot követ, koncentrációja növekszik és csökken a Gale kráterben egész éven át, attól függően, hogy mennyi szén-dioxid van a levegőben.

A kutatók azt várták, hogy az oxigén is hasonlóan viselkedik, ám helyette a gáz mennyisége tavasszal és nyáron mintegy 30 százalékkal nőtt, majd ősszel visszaesett a kémiai folyamatok által meghatározott háttérszintre.

Ez minden tavasszal megismétlődött, de mindig változott a légkörbe került oxigén mennyisége, ami azt jelentheti, hogy valami termeli, majd elvonja az oxigént.

Évmilliókkal ezelőtt úgy nézett ki, mint az ősi Föld

Sokak szerint egyértelmű nyoma a rejtett élővilágnak, mely talán ma is létezik, és a felszín alá szorulhatott vissza.

Ennek közvetett bizonyítéka szintén az is, hogy a Mars egykor bizony az ősi Földre hasonlított.

Hirdetés

Légköre volt, hatalmas óceánok borították a felszínét, és az élet összes építőköve jelen volt rajta, így szinte bizonyos, hogy valami kialakult rajta.

A tudósok körében csak arról van vita, hogy mennyire fejlett lehetett az élet, mikor a Mars hanyatlani kezdett.

egyesek szerint mikrobiológiai élet volt rajta, mások úgy vélik, hogy őshüllők, vagy akár fejlett civilizációk is otthonra lelhettek itt.

Fejlett civilizációk nyomai

Egy másik felvetés azt sem tartja kizártnak, hogy a Marson olykor fellelt felszíni formációk valóban ennek az ékes bizonyítékai.

Azaz egy egykor a Marson élt, később kihalt, vagy talán még most is létező civilizáció alkotásai a piramisokra emlékeztető tereptárgyak, vagy maga a Mars-arc.

Az ősi városok utcáira emlékeztető nyomok, a hatalmas falak szintén ebbe a “vonalba” illenek bele…

Soha a NASA egyetlen alkalmazottja sem cáfolta, hogy a Marsot egykor ne lakhatta volna értelmes civilizáció.

Könnyen lehet, hogy az elkövetkező 5-10 évben hatalmasat fordul a világ ebben az ügyben, és minden megváltozik, amit az égi szomszédunkról eddig tudni véltünk.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!