CímlapsztorikÉrdekes világTech-Kütyük

Itt a napelem, amit csak konnektorba kell dugni és hordozható is, csökkenti a rezsit!

Nem kell engedélyeztetni és nagyságrendekkel olcsóbb is mint a “hagyományos”.

Nem kell engedélyezési mizéria, kivitelező és sok pénz sem, hogy bele lehessen kóstolni a napelemes termelés örömeibe

– ezt kínálja egy francia cég, ami dobozos terméket kreált a fotovoltaikus termelőeszközökből. Kisebb és olcsóbb, mint a háztetős megoldás, ráadásul mobilizálható is a berendezés.

Hirdetés

Van egy szeniális ötlet, amit a Supersola francia startup cég tökéletesítget évek óta, és amivel a jelek szerint eljutott a tömegtermelés kapujába.

A megoldás lényege, hogy mindent (kábelezést, mikro-invertert, hűtést mind) be kell csomagolni egy dobozba, a napelem panel alá.

Így a felhasználónak semmi más dolga nincs, mint megfelelő helyet keresni a “doboznak”, és a vezetékvéget a konnektorba dugni.

Így lett plug in play egyszerűségű a berendezés, amit egyetlen nagy méretű, 315 Watt teljesítményre képes (monokristályos, félcellás) napelem-modulra építettek.

A kiskereskedelmi forgalmazásra is alkalmas (vagyis: dobozos) megoldás használható lakóépületek fotovoltaikus rendszereként is.

A pillanatnyi túltermelés hálózatba történő feltöltésének természetesen szüksége az oda-vissza mérő villanyóra, és a cég azt is jelezte: a berendezést regisztrálni kell a hálózati szolgáltatónál.

De ha pl. egy hobbitelek külső hálózatra nem kapcsolt – vagy onnan leválasztott – belső elektromos hálózatára kötik a mini-erőművet, az betáplálásként jól működtethető.

Mindenkinek ajánljuk, aki meg akarja tenni a lépést a megújuló energiák felé, anélkül, hogy sok pénzt kellene költenie, és aki gyors megtérülést szeretne elérni.

A “doboz” nem nevezhető könnyűnek: a 170 x 108 x 12,5 centiméteres mérethez 42,5 kilogramm tömeg társul….

Hirdetés

Illetve ennék több mint 50 kilóval több, ha a panelek hűtését is segítő, de leginkább a rendszer egyhelyben tartását segítő négy vízzel feltölthető előtéttartályt is telitöltik.

Az azonban ennél többet jelent, hogy a rendszer 230 Volt feszültség mellett 1,3 amperes kimeneteli áramerősséget biztosít, amit a csomagban lévő 5 méteres speciális kábelen lehet az épület hálózatához csatlakoztatni.

A berendezésre a gyártó 15 év termék-, és 25 év teljesítménygaranciát vállal.

És azt ígéri, hogy az átlagos napos órák számát alapul véve egy-egy modul évente 370 kWh körüli termelésre képes.

Ez az átlagos lakossági áramfogyasztást alapul véve, annak 15 százalék körül mennyiségét lehet képes lefedni – ugyanakkor egyetlen modul fedezheti a lakóházban használt háztartási készülékek fogyasztási igényét.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!