CímlapsztorikÉrdekes világ

Jegeli az Európai Bizottság az uniós pénzeket Magyarország elől!

Vége, elzárták a pénzcsapokat, legalábbis a 2022-es választásokig nem kap Magyarország egy vasat sem!

Ezzel a lépéssel, döntéssel egy meglehetősen komor, sötét korszak várhat hazánkra.

Legalábbis egy lehetséges kormányváltásig, mert egyesek szerint ez egy politikai manőver arra, hogy kivéreztessék az Orbán-kormányt, mely az EU szerint nem felel meg a jogállami követelményeknek így nem adhatnak pénzt egy olyan országnak, ahol nem teljesülnek a jogállami feltételek.

Hirdetés

A küszöbön álló német és a jövőre várható francia választások is indokolják, hogy Von der Leyenék várjanak még a lengyel és magyar helyreállítási tervek engedélyezésével…

Már csak azért is, mert minden hitelességüket elvesztenék, ha érdemi igazságügyi reformok nélkül hagynának jóvá több tízmilliárd eurós támogatásokat.

Aggasztó politikai sakkjátszma

Ehhez jön, hogy az imázsára kényesen vigyázó Ursula von der Leyen-kabinet számára a jogállamiság védelme hitelességi kérdéssé vált: ekkora nyomás alatt már nem egyezhet meg csendben a magyar kormánnyal…

A melegellenes törvény kapcsán rendkívüli gyorsasággal megindított kötelezettségszegési eljárás jó példa arra, hogyha az uniós kormányok többsége egyetért vele, akkor a Bizottság jogászai pillanatok alatt össze tudják állítani a felszólító levelet, amely elmagyarázza, a magyar jogszabály milyen módon sérti az uniós jogot.

Merkel is levette a kezét Orbánról

Már nem Angela Merkel német kancellár szava a legfontosabb, és a Fidesz a legbefolyásosabb politikai család, az Európai Néppárt politikai szövetségére sem számíthat.

Sőt, jelen állás szerint az is könnyen elképzelhető, hogy a szeptember 26-i német választás után a következő német kancellár nem néppárti lesz.

A hetes cikkely, politikai atomot dobni Magyarországra

Az uniós források felfüggesztésével járó jogállamisági mechanizmus körüli vita is indokolja, hogy az Európai Bizottság tovább tolja a helyreállítási alap elfogadását.

Az elmúlt hónapokban komoly konfliktus alakult két az intézmény és az Európai Parlament között, mivel utóbbi perrel fenyegeti a Bizottságot amiatt, hogy nem alkalmazza a január 1-je óta életbe lépett rendeletet.

Sőt, jelen állás szerint az is könnyen elképzelhető, hogy a szeptember 26-i német választás után a következő német kancellár nem néppárti lesz.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.