CímlapsztorikÉrdekes világ

Jezsuita generális kitálalt: nincs Sátán, az egyház több ezer éves hazugságban tartja a világot

Arturo Sose igazságbeszéde az egész katolikus egyházat megrengetheti…

Tagadja a Sátán és az ördögök személyes valóságát Arturo Sosa, a jezsuita rend 2016. októberében megválasztott generálisa.

A venezuelai pap 2017-ben egyszer már nagy vihart kavart, amikor azt mondta:

Hirdetés

Az ördög alakját csak a keresztények hozták létre azért, hogy szimbolikusan kifejezzék vele a világban jelenlévő gonoszságot.

Később az olasz Tempi híroldalnak erősítette meg ezt az álláspontját egy augusztus 20-ai (21-én megjelent) interjúban, amelyet az Olaszországban rendezett Rimini Meeting egyik fellépőjeként adott:

Tempi: Sosa atya, létezik az ördög?

Arturo Sosa:

Különféle módokon. Meg kell értenünk a kulturális összetevőket ahhoz, hogy erről a karakterről beszélhessünk. Szent Ignác megfogalmazásában a gonosz lélek visz rá minket arra, hogy olyan dolgokat tegyünk, amik Isten lelke ellen vannak.

Az [ördög] a különféle struktúrákban, de nem a személyekben lévő gonosz megszemélyesítéseként létezik, mivel az [ördög] nem egy személy, hanem a gonosz cselekvésének egy módja.

Ő nem egy személy, mint egy emberi személy. Az [ördög] a gonosz jelenlétének módja az emberi életben.

A jó és a rossz állandó küzdelmet folytat az emberi lelkiismeretben, nekünk pedig megvannak módjaink arra, hogy kifejezzük őket. Istent jónak ismerjük el, egészen jónak.

A szimbólumok részei a valóságnak, és az ördög szimbolikus valóságként létezik, nem személyes valóságként.

Hirdetés

Sosa atya állításaival szemben a Katolikus Egyház Katekizmusa kijelenti, hogy az ördög valós lény, egy bukott angyal, aki Isten ellen lázadt fel:

Az Egyház tanítja, hogy [a Sátán] kezdetben Istentõl teremtett jó angyal volt. “Az ördögöket és a többi démont Isten természetük szerint jónak teremtette, de önmaguktól rosszak lettek.” (KEK 391)

A Szentírás beszél ezeknek az angyaloknak a bûnérõl. Ez a “bukás” ezeknek a szellemi teremtményeknek a szabad választásában áll, mely radikálisan és visszavonhatatlanul elutasította Istent és az õ országát. (KEK 392)

A jezsuita rend szóvivője 2017-ben leszögezte, hogy Sosa atya az ördöggel kapcsolatos állításaival “azt vallja és tanítja, amit az Egyház vall és tanít”. Mint ismét bebizonyosodott, ez sajnos egyáltalán nincs így.

Ez az egész azért nagyon furcsa, mert ezzel olyan, mintha Sose atya igazságbeszédet mondott volna.

Arról, hogy az egyház több ezer éve hazugságban tartja saját magát, a híveket és az egész világot az Ördög eredetével és természetével kapcsolatban.

Vagyis a Vatikán nem több, mint a média és a politika mellett csak egy újabb hatalmi ág, amit az emberek irányítására használnak.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!