CímlapsztorikÉrdekes világ

Kiléptethetik Magyarországot az EU-ból: Varga Mihály bejelentett amit senki sem gondolt?

Új korszak kezdődhet…? Ha ezt meglépik, akkor onnantól nem lesz semmiféle kontroll a kormány felett, és Magyarország végleg leszakadhat a Nyugatról..?

Az EU-ból való kilépést lengette be Varga Mihály

Varga Mihály pénzügyminiszter egy interjúban arra utalt, hogy az évtized végére hazánk az EU nettó kedvezményezettjéből nettó befizetővé válhat, így a tagságunkat át kell gondolni.

Több, a miniszternek címzett kérdésünkre még várjuk a válaszait, eközben egy gazdasági elemzővel próbáltuk megfejteni, van-e reális esély arra, hogy 10 éven belül többet fogunk befizetni az uniós kasszába, mint amennyit onnan kapunk, illetve azt is megnéztük, ebben az esetben logikus lépés volna-e hátraarcot vezényelni.

Hirdetés

Orbánék évtizedes terve válhat valóra?

Sokak szerint régóta tulajdonképpen ez a kormány mesterterve, főleg mióta az EU folyamatosan támadja Magyarországot.

Kapóra jönne, ha nem lenne semmiféle brüsszeli kontroll a vgy számonkérés azért, hogy csorbulnak a jogállami feltételek itthon.

Vagyis bármit megtehetnének következmények nélkül akár a magyar állampolgárokkal szemben is.

Katasztrofális hatásai lennének

Az EU-tagsággal járó, kiszámítható és stabil jogrend ugyanis ösztönzi a külföldiek magyarországi beruházásait (ezáltal jövedelmet és munkahelyet teremtve a hazai beszállítóknál is), amely vonzerő csökkenne, ha elhagynánk az uniót.

Kilépés esetén számos adminisztratív teher nehezedne a tagországokkal való kereskedelemre, hiszen az EU közös piacán csak az uniós szabályoknak megfelelő termékeket lehet eladni és a kilépés után ezt igazolni kellene.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!