Érdekes világ

Jöhet a kötelező a maszkviselés az iskolákban Magyarországon, van ahol már karantént is elrendeltek!

Már most is egyre több intézményben vezetik be egymás után. Kiadták a figyelmeztetést!

Erről jobb, ha minden szülő tud!

Van, ahol csak a felső tagozaton kell maszkot viselni az általános iskolában, máshol a tanárok mérlegelésére van ez bízva.

Hirdetés

Néhány példa:

Az iskola egész területén el kell takarni az orrot és a szájat a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Budai Technikumának járványügyi tájékoztatója szerint, csak étkezés idejére lehet levenni a menzán és a büfében.

Valószínűleg a pécsi Jurisics Utcai Általános Iskola szigorított először, ahol egy teljes osztály és két pedagógus szeptemberi karanténba kerülése miatt csak testnevelésórán és az ebédlőben lehet maszk nélkül tartózkodni.

A III. kerületi Szent József Katolikus Óvodában, Általános Iskolában és Gimnáziumban az iskola közösségi tereiben minden diáknak maszkot kell viselnie, a felső tagozatosoknak és a gimnazistáknak pedig az órákon is el kell takarniuk az orrukat és a szájukat.

Az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem gyakorlóiskolájában szeptember közepe óta a tanárok döntenek arról, hogy órájukon fel kell-e venni a maszkot.

A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Pogány Frigyes Technikumában is kötelező az órai maszkviselés, ha nem lehet megoldani, hogy a diákok között meglegyen a másfél méteres védőtávolság.

A Szegedi Tudományegyetem több gyakorlóiskolában is úgy döntöttek a múlt héten, hogy kötelezővé teszik a maszkot.

Emellett négy kazincbarcikai iskolában karantént is elrendeltek.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.