CímlapsztorikEgészségünk

Jöhetnek a tömeges ingyen tesztelések? Az egész lakosságot letesztelnék koronavírusra

Terítéken a tömeges tesztelés rengeteg oltóponton országszerte?⚠️Hamarosan minden kiderülhet!⚠️

Hamarosan megindulhat egy nagyon nagy volumenű lépés, mely az egész ország életére drámai hatással van.

Ez pedig a tömeges tesztelés, mely során valamennyi állampolgárt letesztelhetnek koronavírusra, így felmérve az egész ország fertőzöttségét.

Hirdetés

Ennek kétesélyes lesz az eredménye: vagy egy kritikus szám jön ki, vagy egy vártnál alacsonyabb, optimistább eredmény.

Hogy a kormány valóban fontolóra vette-e a lehetőséget, azt nem tudni, de egyre több ország dönt a tömeges ingyen tesztelések mellett.

Ráadásul a Napi.hu és a Pulzus Kutató közös reprezentatív kutatásából az is kiderül, hogy a magyar lakosság közel háromnegyede támogatná azt, hogy itthon meginduljon a tömeges tesztelés.

Szlovákiában az ország egész lakosságát koronavírus-tesztnek vetik alá október végén, összesen mintegy 6000 tesztelési helyet alakítanak ki, a szám lényegében megfelel a választói körzetek számának.

Az 5,5 milliós Szlovákiában a járvány második hullámának lefolyása és intenzitása hasonló a magyarországi helyzethez, emiatt adja magát a kérdés, hogy vajon a magyar lakosság hogyan viszonyulna a tömeges teszteléshez.

A Napi.hu és a Pulzus Kutató közös, reprezentatív közvélemény-kutatása alapján pedig itthon is szinte ugyanakkora mértékben támogatna a lakosság egy hasonló intézkedést, mint Szlovákiában.

Az összes megkérdezett 74 százaléka támogatna egy ilyen intézkedést.

A leginkább a vidéki lakosság sorakozik fel az ilyen grandiózus tömeges tesztelés mögé: a községekben élők 81 százaléka tartja ezt jó megoldásnak.

Náluk valamivel kevésbé lelkesek a vidéki városok lakói, akiknél csak 73 százalék érzi ezt szükségesnek, míg a budapestieknél 71 százalék a támogatottság.

Hirdetés

A tájékoztatásból kiderül, hogy csúcsot ért el az új tesztek száma is, egy nap alatt több mint 16 ezer vizsgálatra került sor.

Csakhogy hiába ugrott meg tesztelések száma, a laboratóriumi vizsgálatok 12,42 százaléka bizonyult pozitívnak – ez a ráta csak 3 százalékponttal kisebb az eddigi rekordot jelentő keddi és szerdai értéknél.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.