CímlapsztorikEgészségünk

John Kapoor: börtönbe kerül a gyógyszergyár vezetője, emberek millióit tette függővé, elvette az életüket!

A cég vezetése végig tudta, hogy egy komplett országot tettek függővé, most utolérte őket az igazság!

John Kapoor neve bevonulhat a történelemkönyvek lapjaira, ugyanis ennyire erkölcstelen és gátlástalan vezetője még talán soha nem volt egyetlen nagyvállalatnak sem.

Ráadásul ő az első abban a tekintetben is, aki egy igen befolyásos gyógyszergyár vezetőjeként kénytelen börtönbe vonulni.

Hirdetés

Az igazság ugyanis a filmekkel ellentétben csak nagyon kevés alkalommal tud győzni a hazugságok felett, de itt éppen ez történt.

GYŐZÖTT AZ IGAZSÁG!

A gyógyszermaffiaként – szó szerint maffia módszerekkel működött ugyanis a vállalata – ténykedő Insys Therapeutics ugyanis brutális büntetést kapott, miután bizonyíthatóvá vált bírósági úton, hogy emberek millióit nyomorították meg azzal, hogy szándékosan ópiát függővé tették őket.

John Kapoor maga az egyik alapítója is volt ennek a gyógyszercégnek.

Összesen 66 hónapot kapott jogerősen.

A vádiratok és a tényfeltárás során megdöbbentő információk láttak napvilágot. Az egész rendszert átszőtte a korrupció és a csalás.

Sok más nagy gyógyszergyár benne volt, azonban egyelőre ezt az egyet sikerült „megfognia” a hatóságoknak.

A bíróság vádjai megállták a helyüket, miszerint:

Az Insys Therapeutics emberei meggyőzték az orvosokat, hogy olyan embereknek is írják fel az erős és függőséget okozó fájdalomcsillapítókat, akiknek nem is volt rá szükségük.

Hirdetés

A biztosító társaságoknak is hazudtak, hogy azok biztosan fizessenek, 19 ezer dollár értékű készítményeket. Táncosokat béreltek fel orvoslátogatóknak, és egyéb aljasságot is elkövettek a gyógyszeripar „emberei”.

Sokszor különféle aljas, maffia módszerekkel próbálták meggyőzni a független orvosokat is arról, hogy az ő gyógyszereiket írják fel a betegek számára.

A „többiek” kevesebbet, összesen heten voltak, noha ők is benne voltak.

De John Kapoor volt az egyértelmű és legnagyobb felelős, mivel mindenről tudott, sőt, engedélyezte azt, hogy maffia módszerekkel dolgozzon a vállalata és annak egyes emberei.

Az USA-ban ez az első komolyabb per, mely azon gyógyszergyárak ellen indult, melyek a nagy ópiát függőséget okozták az egész országban.

Ezzel emberek millióit megnyomorítva, függővé téve, vagy egyesen a halálba küldve, mindezt az anyagi haszonért, amit ezeken a betegeken „kaszáltak”.

Egyúttal az első olyan nagy per, mely börtönbüntetéssel, azaz komoly következményekkel zárult.

És ami precedens értékű ítélet lehet és felcsillantja a reményt: hogy még a teljhatalmú gyógyszerbárók is rács mögé kerülhetnek…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.