Érdekes világTudomány

Jöjjön a kötelező koronavírus-oltás a magyaroknak? Senki sem úszhatja meg Orbán szerint?

Komoly dolgok merültek fel. Jöhet amitől az oltásellenesek tartottak?

A 6 millió beoltott a kormány bevallása szerint is nagyon nehezen lesz meg.

Orbán Viktor is a napokban pedzegette, hogy közel 3 millió ember még mindig nem akar oltást és nem regisztrál a rendszerbe.

Hirdetés

Így pedig aligha lesz meg a kívánt nyájimmunitás, melyet a szakemberek elengedhetetlennek tartanak ahhoz, hogy egy esetleges negyedik hullám leküzdhető legyen.

Éppen ezért Orbán úgy fogalmazott, hogy előbb vagy utóbb, de mindenki el fogja kapni a vírust közülük, nem fogja senki megúszni.

A szakértők részéről pedig ismét felmerült a vakcinák kötelezővé tétele.

Külföldön – Lengyelországban és az amerikai Ohio államban – már vakcinalottót indítottak, vagyis ha valaki beoltatta magát, akkor milliókat nyerhet. Máshol – például Szerbiában – minden már beoltott és jövőbeni oltottnak is pénzt ígérnek. Egyelőre egyik megoldás sem hozott áttörést.

A nyájimmunitás valahol 6-7 millió embernél lenne elérhető, vagy ennél is többnél.

Több szakember egyfajta “ultimátumot” is küldött a magyar népnek és úgy fogalmaztak, hogy vagy elérjük a nyájimmunitást, vagy szenvedhetünk a következő hullámoktól és az azokkal járó zárásoktól.

A Magyar Orvosi Kamara egyik embere rendkívül megosztó nyilatkozatot tett…

“Abszolút belefér az, hogy kötelezővé tegyék az oltást”

Ezt már Nagy Marcell mondta, aki szerint lehet, hogy el lenne az egyetlen helyes út arra, hogy mindenkit beoltassanak, és elérjék a nyájimmunitást.

Hirdetés

Mindezt úgy, hogy eközben a tudósok között is vita folyik arról, hogy a beoltottság nagy számban kivált-e egyáltalán bármiféle nyájimmunitást, és ha igen, annak milyen szerepe lesz a járvány leküzdésében.

Hiába merül fel a azonban szakértők részéről, hogy kötelező legyen, a magyarok nem kérnek belőle: mindössze 13 százalék támogatná ezt.

Kérdés, hogy a jövőben Orbán megléphet-e drasztikus lépéseket ez ügyben, ha mondjuk arról van szó, hogy az országnak megint a 13% és az oltatlanok miatt kellene bezárnia.

Mit gondoltok?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.