Tudomány

Jön a fiatalító tabletta: döbbenetes hatású vegyületeket fedeztek fel

Jön a 200 éves emberek kora.

Óriási áttörés, minden megváltozhat

A tudósok jelentős áttörést értek el az öregedés és az életkorral összefüggő betegségek elleni küzdelemben.

A Harvard Medical School és a Massachusetts Institute of Technology kutatóinak tanulmányát az Aging-US folyóiratban tették közzé.

Hirdetés

A kutatók egy kémiai módszert fedeztek fel, ami újraprogramozza a test sejteit, amitől visszatérnek egy fiatalabb állapotba.

A felnőtt sejteket pluripotens őssejtekké tudják alakítani, amelyek korlátlanul képesek osztódni, önmegújítani és a korai elsődleges csírasejt-réteg sejtjévé, nevezetesen mezodermává, endodermává és ektodermává differenciálódni.

A legfontosabb kihívás a sejtek öregedésének visszafordítása volt a rákos növekedés kiváltása nélkül.

David A. Sinclair vezető tudós, a Harvard Genetikai Tanszékének professzora kifejezte ennek az eredménynek a jelentőségét, és kijelentette, hogy míg az öregedést korábban csak lassítani lehetett, most már potenciálisan megfordítható.

“Ez az új felfedezés lehetőséget kínál arra, hogy egyetlen tablettával visszafordítsák az öregedést, és a látás javításától kezdve számos, az életkorral összefüggő betegség hatékony kezeléséig terjedő alkalmazásokra ad lehetőséget,”

– mondta Sinclair.

Megjegyezte, hogy ez az áttörés megszünteti a génterápia szükségességét, amely korlátozottan volt hozzáférhető.

Az egész emberiségre hatással lesz

Ennek a felfedezésnek a következményei kiterjedtek, új lehetőségeket kínálva a regeneratív gyógyászatban és az egész test megfiatalításában.

Az életkor visszafordítására szolgáló génterápia kémiai alternatívájának kifejlesztésével ez a kutatás forradalmasíthatja az öregedés, a sérülések és az életkorral összefüggő betegségek kezelését, ami csökkenti a költségeket és a fejlesztési határidőket.

Hirdetés

Most készülnek humán klinikai vizsgálatokat végezni laboratóriumban életkor-visszafordító génterápiával, miután 2023 áprilisában sikeresen visszafordították a majmok vakságát.

A harvardi csapat egy olyan jövőt képzel el, ahol az életkorral összefüggő betegségek hatékonyan kezelhetők, a sérülések hatékonyan javíthatók, és az egész test megfiatalításának álma valóra válik.

Jönnek a 200 éves emberek?

A nagy kérdés az, hogy egész pontosan milyen hatással lesz ez az egész az emberiségre.

Egyesek szerint még a mi életünkben bekövetkezhet, hogy az emberek egy része, aki meg tudja majd fizetni a pirulákat, 150-200 évig is élhet majd.

Ezzel generációk közötti szakadékok nőhetnek meg jelentősen, és kitolódhat sokak szerint a gyermekvállalás és de egyéb más területei is alaposan megváltozhatnak az életnek.

Ki mit gondol?

Ti szeretnétek 150-200 évig élni?

Forrás: ÚjVilágtudat

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!