CímlapsztorikÉrdekes világ

36 fejlett földönkívüli faj van jelen a Tejútrendszerünkben a tudósok szerint

Százszor akkora a földön kívüli élet esélye, mint gondoltuk, 36 fejlett földönkívüli faj élhet a Tejútrendszerben. Ideje újraírni a tudományos könyveket.

Megvannak az idegenek és sokkal fejlettebbek lehetnek mint mi

Tudósok most igazán megdöbbentő felfedezést tettek.

Egy új tanulmány újraszámolta néhány hozzáadott változó alapján azt, hogy mekkora lehet a kozmoszban az élet valószínűsége.

Hirdetés

Ezen belül azt hogy ezek közül mennyi fejlett civilizáció létezhet a Tejútrendszeren belül.

Ezek között pedig több olyan lehet, mely képes a kommunikációra, tehát legalább annyira fejlett mint mi, vagy fejlettebbek nálunk.

36 idegen civilizáció csak a mi Tejútrendszerünkben

A számítások szerint csak a mi rendszerünkben 36 fejlett, a kommunikációra képes intelligens faj létezhet olyan exobolygókon, melyeket még nem fedeztünk fel, vagy a látómezőnkben vannak, de túlságosan távoliak ahhoz, hogy észlelhessük rajtuk ezt a civilizációt.

Sőt, a tanulmány kiemeli, hogy további 211 olyan fejlett civilizáció létezhet a régiónkban, melyek fejlettebbeknek számítanak mint az egyszerű életformák, vagy az ősemberek az ősi Földön.

Ezek a fajok még gyerekcipőben járhatnak és nem feltétlen képesek a kommunikációra vagy az űrutazásra, de folyamatosan fejlődnek.

6 éven belül jöhet az első földönkívüli kapcsolatfelvétel

Számos tudós úgy véli napjainkban, hogy mindössze évekre vagyunk attól, hogy a földönkívüli életformák közül legalább egy felvegye velünk a kapcsolatot.

Akár már 2029-ben felvehetik velünk a kapcsolatot a földönkívüliek

– írja az Express amerikai tudósok számításai alapján.

Hirdetés

A Kaliforniai Egyetem kutatói megállapításaikat az évekkel ezelőtt az űrbe küldött szondákkal történő kommunikációra alapozzák.

A Voyager 1 és 2 még 1977-ben indult útnak, és jelenleg is a csillagközi térben haladnak, míg az 1972-ben és 1973-ban útnak indított Pioneer 10 és 11, valamint a 2006-ban felbocsátott New Horizons a heliopauza átlépése felé közelednek a csillagközi térbe vezető úton.

A tudósok a szondáknak küldött jelek alapján próbálják behatárolni, mely csillagok vannak a legjobb helyzetben a kiküldött üzenetek fogadása szempontjából.

Ez alapján készítettek egy listát arról, hogy a következő száz évben mely égitestek találkozhatnak a legnagyobb eséllyel a Földről küldött jelekkel.

A lehetőségek között pedig akad olyan, ahonnan már 2029-re is érkezhetnek válaszok, ha létezik arrafelé egyáltalán civilizáció.

Soha nem fogjuk felvenni velük a kapcsolatot?

A szkeptikusok azonban nem ennyire derűlátóak.

Szerintük az egésznek az a szomorú felismeréssel járó konklúziója, hogy bár a tudósok előtt is egyre biztosabbá válik, hogy vannak mások is rajtunk kívül, noha nem találtak még konkrét bizonyítékokat rá, de aligha fogunk tudni kapcsolatba lépni velük.

Vagy ha mégis, akkor egy alapvető kapcsolatfelvételnél nem lesz hosszabb, és talán soha nem fogunk találkozni egy másik civilizációval.

Ennek több oka van, elsősorban az egyik legnagyobb maga a távolság.

Mire üzeneteket fognának egy másik planétán tőlünk, majd visszaválaszolnának, a legközelebbi lakható exobolygóról is több ezer év alatt érne vissza az üzenet.

Addigra pedig könnyen lehet, hogy az emberi faj is kipusztítja saját magát, vagy ha sikerül válaszolnunk az üzenetre, talán a másik oldalon nem lesz már, aki ezt az üzenetet fogadja a hihetetlen távolságok miatt.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!