CímlapsztorikÉrdekes világ

Jön a szigorítás: 3 év börtön járhat a jogosítvány nélküli vezetésért!

Végre mertek lépni a hazai hatóságok és a döntéshozatal! Te egyetértesz vele, ha ezentúl börtön jár majd ha jogsi nélkül rajtakapnak valakit?

Abban az esetben, hogyha úgy vezet valaki Magyarországon, hogy nincs jogosítványa, a hatályos jogszabály szerint legfeljebb 150 ezer forintos bírsággal sújtható.

A Büntető Törvénykönyv legújabb módosítási javaslata szerint viszont a jövőben a jogosítvány nélküli vezetés bűncselekménynek számítana és börtönbüntetést is kiszabhat a bíróság

Hirdetés

– derült ki az RTL Híradó riportjából.

Borbély Zoltán, közlekedési szakjogász a műsorban azt is elmondta a javaslattal kapcsolatban, hogy

ha valakit szabálysértési eljárásban tiltottak el, akkor egy évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget vétség miatt, de hogyha valakit büntetőeljárásban tiltottak el, az már három évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget.

Az RTL Híradó riportjában a fentiekkel kapcsolatban elhangzott, hogy három év börtönre azok számíthatnak, akiknek a rendőrök már elvették a jogosítványát, mégis volánhoz ülnek.

Hangsúlyozták, Pintér Sándor belügyminiszter szerint az ilyen sofőrök különösen veszélyesek a társadalomra.

Borbély Zoltán a tervezett módosítással kapcsolatban azt is elmondta, hogy arról van szó, hogy egy olyan cselekményt, ami eddig szabálysértés volt, a törvényalkotó a Büntető Törvénykönyvbe fog beiktatni pontosan azért, mert a társadalomra nagyon veszélyes.

A riportból kiderült az is, hogy a hatóságok összesen 3086 embert tiltottak el a vezetéstől 2021 első két hónapjában, valamivel kevesebbet, mint 2020 azonos időszakában.

ELHANGZOTT AZ IS, HOGY A MÓDOSÍTÁSI JAVASLATOT A KORMÁNY MÁR BENYÚJTOTTA A PARLAMENTNEK, A KÉPVISELŐK MA TÁRGYALNAK RÓLA, AZT KÖVETŐEN PEDIG SZAVAZNAK MAJD AZ ELFOGADÁSÁRÓL.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.