CímlapsztorikÉrdekes világ

Jön az EU-s pénzcsapok végleges elzárása: mindent megvonnak a kormánytól

EU-s szintű döntés született. Ennek az egész életünkre hatásai lesznek.

Ha az európaiakon múlna, elzárnák a kormányok elől pénzcsapot.

Nem pusztán a szándékról van szó, hanem arról, hogy megdöbbentő módon a saját kormányaikkal szemben is rendkívül bizalmatlanok.

Hirdetés

Az uniós állampolgárok többsége nem bízik meg hazája kormányában, hogy az felelősségteljesen használja fel az EU újjáépítései keretének forrásait.

Egy minden tagállamra kiterjedt vizsgálatban a magyarok vágyai is kiderültek, a felmérés több váratlan eredménnyel szolgált.

Komikus, hogy a tagállamok közül az EU központjában, Belgiumban vannak a legrosszabb véleménnyel, ott mindössze 39 százalék a nagyon, vagy valamelyest pozitív véleményű lakos, míg Portugáliában 82 százalékos támogatottsággal egyenesen rajonganak a tagságért.

A kutatás igazolta, hogy a magyarok is támogatják az EU-t, a válaszadók 60 százaléka van pozitív véleménnyel.

A túlnyomó többség, 85 százalék azt is szeretné, ha az EU külpolitikájában hangsúlyosabban jelennének meg az emberi jogok, különösen olyan országokkal szemben, mint Törökország, vagy Kína.

Az országoktól a jövőben akár végleg megvonhatják a pénzcsapokat.

Az EU állampolgárai ugyanis határozottan kiállnak többségében amellett, hogy az EU-val nem kellően együttműködő, jogállami normákat sem teljesítő országok ne részesülhessenek az EU anyagi és egyéb javaiból.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.