Címlapsztorik

Lányok lehettek a hangadók gúnyolódók, akik miatt Gabi felakasztotta magát 16 évesen

Megdöbbentő, már-már sokkoló és tragikus részletekről mesélt Gabi anyukája…

Az egész országot megrázta a 16 éves vajai gimnazista, Tisza Gábor tragédiája, s nyugtalanító kérdések sokasága fogalmazódik meg a gyászoló hozzátartozókban és a közvéleményben is, ám a fiú iskolája makacsul hallgat.

A Blikk hiába kereste a Vay Ádám Gimnáziumot, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium illetékeseit, nem csupán a sajtó elől zárkóznak el, de eddig arra sem vették a fáradtságot, hogy Gábor édesanyjával, Lovas Edinával felvegyék a kapcsolatot és személyesen nyilvánítsanak részvétet.

Hirdetés

Magyarázat helyett az iskola egyelőre annyit tett, hogy kitűztek az épületre egy fekete zászlót, ezzel egyidejűleg pedig a honlapjukon közzétettek egy kurta üzenetet.

Az intézmény teljes körűen együttműködik az eset kivizsgálásában a hatóságokkal. Minden segítséget megadunk az iskola diákjainak, dolgozóinak a tragédia feldolgozásához, osztozunk a család fájdalmán.

Gábor holttestét kedden találta meg a nevelőapja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vaján.

Mint megírtuk, a fiú felakasztotta magát, mert nem bírta tovább elviselni az őt ért bántásokat.

Az ügyről most további, döbbenetes részleteket tudtunk meg: információink szerint az osztály nagy része benne volt a csúfolásban, s Gábort a lányok sem kímélték. Sőt, ők voltak a leghangosabbak!

A fiú némán tűrte, amikor „homárfejűnek”, „hülye gyereknek” nevezték, jóllehet ennél még cifrább jelzőket is a fejéhez vágtak.

Az különösen bántotta, hogy a lányok is nyomdafestéket nem tűrő hangnemben beszélnek vele.

Nem teszünk jogi lépéseket, szeretnénk békében gyászolni. Persze, azokra a gyerekekre haragszunk, akik a fiamat szekálták. Nem tudok nekik megbocsátani.

Ép ésszel nem tudjuk felfogni, miért kellett bántani őt – mondta lapunknak Lovas Edina, aki sok üzenetet kap Gábor halálhíre óta, de a zaklatásban résztvevő gyerekek és szüleik nem keresték meg.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.