CímlapsztorikEgészségünkTudomány

Jön az iható “örök élet” molekula: kész az élethosszabbító elixír, mellyel legyőzhető a halál

A Harvard Egyetem kutatói átlépték a tudományos szenzáció határát. Véget vethetünk az öregedésnek?

Az örök élet elixírje

Az emberiség már nagyon régóta próbálja megtalálni azt a bizonyos “csodaszert”, mely véget vethetne az öregedésnek, és hosszú, vagy akár örök életet biztosítana.

Már a spanyol hódítók is keresték az Örök fiatalság forrását, aztán a későbbi századokban tudósok, kémikusok és nagy gondolkodók próbáltak a fiatalság nyomába eredni.

Hirdetés

Mind ezidáig senki sem volt képes eredményeket felmutatni.

Az emberiség felfedezett ugyan néhány anyagot, melyek lassítják az öregedést, azonban ezek messze álltak attól, hogy örökre fiatalok maradjunk.

Mostanáig…

A Harvard Egyetem kutatói találhatták meg az örök élet kulcsát

Úgy néz ki, hogy kutatóknak most sikerlt ugyanis megtalálni, felfedezni valamit. Egy molekulát, mely nem csak lassítja az öregedést, de fiatalítja a testet.

A szervezetünkben olyan folyamatok elindítására képes, melyek lényegében visszafordítják a sejtöregedést.

Dr. David Sinclair számolt be a válaszvonalról, mely után hamarosan beléphetünk az örökkévalóság világába.

Elmondta, hogy a molekulával kezelt kísérleti egerekben bizonyíthatóan képesek voltak megállítani az öregedés folyamatát.

Ezt a molekulát kivonva, majd nagyobb mennyiségben, folyadékként adagolták az egereknek, amiket aztán heteken, hónapokon át figyeltek.

A megfigyelések során folyamatosan monitorozták az egerek állapotát, és azt, hogy hogyan viselkednek.

Egyértelmű és biztató eredmények: megvan a halál legyőzéséhez szükséges molekula

Azok az egerek, melyek fogyasztottak a molekulából, így az a szervezetükbe jutott, sokkal ellenállóbbakká és energikusabbakká váltak.

Hirdetés

A agyukban új idegsejtek születtek, a régiek pedig elkezdtek megfiatalodni.

Olyan nagy mennyiségben kezdtek el új sejtek és neuronok burjánzani az agyukban, mintha alig pár hónaposak lettek volna.

A molekula kúraszerű, rendszeres adagolása ennél is nagyobb hatással bírhat, de ezt egyelőre még meg kell vizsgálniuk a tudósoknak.

Egyelőre óvatosan fogalmaznak, és azt állítják, hogy még embereken is tesztelni kell a molekulát – egyáltalán nem biztos, hogy az emberben is hasonló hatást fejt ki, ugyanakkor a szakértők szerint 90% a valószínűsége, hogy megvan az “örök élet” molekulája.

A kutatók egy olyan speciális injekció, vagy folyadék formájában képzelik el a jövőben majd ezt a kezelést, melyet adott időközönként kell majd fogyasztani vagy beadni, hogy elérjék a kívánt hatást.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!