CímlapsztorikÉrdekes világ

Jön az univerzális alapjövedelem? Felszólították a világ kormányait

Az IMF monumentális terven dolgozik ami mindannyiunk életét megváltoztatja?

Az inflációs és stagflációs válságesemények számos ajtót nyitnak meg, és számos kényelmes lehetőséget teremtenek a totális centralizáció ideológiájával megszállott globalisták számára.

A Világgazdasági Fórum (WEF) által előterjesztett “megosztás alapú gazdaság” program egyik kulcsfontosságú eleme az univerzális alapjövedelem koncepciója.

Hirdetés

Az univerzális alapjövedelem hihetetlen hatalmat ad a politikai eliteknek, cserébe semmi másért, mint a légből kapott pénzért, legyen az papír vagy digitális.

Emiatt aggasztó, hogy az elmúlt néhány évben oly sok globális szervezet agresszívan hangoztatta a szükségletek állami támogatását.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetője, Kristalina Georgieva a közelmúltban nyilatkozatot tett, amelyben felszólította a kormányokat, hogy az inflációs válságot követően aktívabban támogassák állampolgáraik élelmiszer- és energiaköltségeit.

Az ilyen támogatások természetesen az univerzális alapjövedelem elkerülhetetlen lendületének kezdetét jelentenék.

Az univerzális alapjövedelem bizonyos hatásait korlátozott módon láttuk a koronavírus lezárások idején, amelyek eredményeként egyetlen év alatt több mint 6 billió dollárnyi ösztönző intézkedés történt, és a helikopterpénz közvetlenül az Egyesült Államok gazdaságába került.

Ez a pillanatnyi univerzális alapjövedelem tömeges munkaerőhiányhoz vezetett országszerte. A kiskereskedelmi kereslet átmeneti megugrása mostanra megingott, de az ellátási lánc megnövekedett problémáit eredményezte, és tovább fokozta a már meglévő inflációs problémákat.

Összességében a járvány miatt bevezetett ösztönző politikák katasztrófát jelentettek az Egyesült Államok számára.

A másik ok, amiért az IMF részt vesz a megoldásokról szóló vitában, az, hogy elterelje a figyelmet a probléma okáról. Éppen az IMF által éveken át hirdetett központi banki politika vezetett közvetlenül ahhoz az inflációs válsághoz, amely mindannyiunkat sújt.

Georgieva továbbra is hirdeti azt a hazugságot, hogy Ukrajna orosz inváziója a globális inflációt okozó fő tényező, jóllehet az infláció 40 éves csúcson volt az Egyesült Államokban jóval a háború kitörése előtt, és folyamatosan gyengélkedett Európa és a világ számos más országa már évek óta.

Hirdetés

Míg az orosz olajjal és gázzal szembeni szankciók minden bizonnyal növelik az instabilitást a jövőben, a katasztrófa nagy részét a központi banki politika okozta.

Az IMF legfrissebb közleménye azt is feltárhatja, hogy a globalisták milyen várakozásokat támasztanak inflációs fronton a továbbiakban.

Mivel a WEF, a Világbank, az ENSZ, az IMF és a BIS számos intézménye világméretű élelmiszerhiányt jósol idén, egyértelmű, hogy az infláció sokkal rosszabb lesz.

Georgieva élelmiszer- és energiatámogatási ajánlásai figyelmeztető jelzésként szolgálnak; az IMF nem javasolna alapjövedelemszerű intézkedéseket, hacsak nem gondolják, hogy a gazdasági válság elég veszélyes lenne ahhoz, hogy a közvéleményt arra kényszerítse, hogy ilyen átfogó mértékű kormányzati monetáris beavatkozást követeljen.

Lehet, hogy nem úgy tűnik, de sokan tisztában vannak azzal, hogy az ösztönző intézkedések és a kormányzati kiadások csak magasabb árakhoz
vezetnek.

Aki még mindig nincs felkészülve az ellátási lánc beszűkülésére és a még magasabb költségekre, annak komolyan kell vennie a fenyegetést.

A globalisták megmondják, mi fog történni, és ha valaki azt reméli, hogy szabad maradhat, annak az unverzális alapjövedelem egy katasztrofális opció

– vélik az ellenhangok.

Ti mit gondoltok?

Forrás: ÚjVilágtudat

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.