Címlapsztorik

Jövő héten akár már havazhat is az ország egyes részein

Vasárnap végleg beköszönt az igazi, komor és borús, hideg ősz! Mutatjuk mi várható!

Szombaton még kitart a szép őszi idő, de vasárnaptól jelentős változás érkezik időjárásunkban.

Egy hullámzó hidegfront érkezik északnyugat felől, így búcsút inthetünk a napos, nyugodt októberi napoknak – írja az Időkép.

Hirdetés

Szombaton inkább csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, kora estig csapadék nem várható. Hajnalban ismét találkozhatunk párás, ködös tájakkal. Hajnalban 4-11, míg délután 18-23 fok várható.

Vasárnap nyugaton, északon és a Dunántúlon egy hidegfront miatt időnkénti esőre, záporokra, feltámadó északi-északnyugati szélre kell számítani.

Itt a csúcshőmérséklet is csak 11-15 fok körül alakulhat, máshol viszont még szárazabb időre, 16-21 fokra van kilátás.

A front lassan halad kelet felé, hétfőre virradóan sokfelé, napközben egyre inkább keleten, délkeleten eshet. Nyugaton átmenetileg felszakadozhat a felhőzet.

A Dunántúlon többször viharossá fokozódhat a szél. Jelentős lehűlés várható, délután mindössze 11-16 fokot mutathatnak a hőmérők, ennél 1-2 fokkal melegebb csak a keleti határ mentén lehet.

Kedden dél felől egy gyors ütemben kimélyülő mediterrán ciklon hoz majd borongós, szeles időt, sokfelé kiadós csapadékot. Bár ennek területi eloszlásában még mutatkozik némi bizonytalanság, a jelenlegi számítások alapján úgy tűnik, az ország nagy részén 20-40 mm eső hullhat le, a több – nagyobb valószínűséggel – a Dunától keletre.

Itt helyenként akár 50 mm-nél is több eshet. A ciklon hátoldalán északról hideg levegő érkezik, különösen az ország nyugati részére, így amennyiben a csapadékzóna a legnyugatabbi tájakat is eléri, a Kőszegi-hegységben akár havas eső, hó is hullhat.

Kifejezetten hűvös időben lesz részünk, többfelé csupán 9-10 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.

Szerdára a ciklon és csapadékzónája északkelet felé távozhat, mögötte felszakadozik a felhőzet, de szeles, hűvös marad az idő.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.