CímlapsztorikÉrdekes világ

Szerinted évesen szült Lina Medina? világrekord lett belőle, melyet azóta is tart!

A világ legfiatalabb anyukájaként vonult be a történelembe.

Lina Medina: a világ legfiatalabb anyukája

A történet IGAZ. Tényleg nem valami városi legenda vagy kamu. Lina Medina valóban a világ legfiatalabb nője, vagyis kislánya volt, aki egy gyermeknek adott életet.

Az orvostudomány előtt is rejtély volt az állapota, eleinte nem tudták mivel magyarázni, de ma m ár tudjuk, hogy nagyon is lehetséges az ilyen.

Hirdetés

A perui kislány azért lehetett ennyire fiatalon terhes, mert hormonzavar alakult ki az agyalapi mirigyében, emiatt sokkal korábban menstruált és valóban képes vot kihordani egy terhességet.

Az orvosokat sokkolta

Lina Medina, 1939 tavaszán mindössze öt esztendős volt, amikor indián édesanyja orvoshoz vitte.

Könyörögve kérlelte dr. Gerardo Lazodát, űzze ki kislányából a gonoszt, akinek hasa immár hatalmasra duzzadt.

Az orvosok tumorra gyanakodtak, de a vizsgálatok során legnagyobb meglepetésükre kiderült, hogy Lina legalább nyolc hónapos terhes.
A gyereket azonnal átszállították egy másik perui kórházba.

Nem sokkal később, 1939. május 14-én császármetszéssel világra hozta 2,7 kg-os kisfiát. Lina, az orvos után Gerardonak nevezte el.

Bár a kislány, állítólag már három éves korától menstruált, mindenkit megdöbbentett az eset, s azonnal megkezdődtek a találgatások az apa kilétét illetően.

Hiába faggatták azonban Linát erről, nem tudott elfogadható magyarázatot adni.

A pszichológus szerint, korának megfelelően, egy öt éves gyerek szellemi szintjén állt, és szívesebben játszott babáival, mint saját gyermekével.

Az apa rejtélyes kiléte

Hogy ki volt az apa, arra aligha tudtak rájönni. Lina nem beszélt róla, a család pedig “összezárt”.

Az eset kapcsán azonban a legfőbb gyanúsított természetesen a kislány apja lett.

Hirdetés

A bizonyítékok azonban amiket találtak a nyomozás során, nem voltak hozzá köthetők, így végül soha nem került bíróság elé, szabadon távozhatott.

Az egészben a legabszurdabb az hogy később Lina visszakerült a családjához, és Gerardo 10 évesen tudta meg, hogy saját nővére valójában az édesanyja.

Soha, semmilyen egészségi problémája nem volt, de 1979-ben leukémiában meghalt. Lina 1972-ben, 38 évesen férjhez ment és szült egy másik kisfiút.

Családjával ma is Lima egyik szegénynegyedében, az úgynevezett Kis Chicagóban él. 2002-ben megkereste Medináékat a Reuters és nagy összeget ígért egy interjúért.

A család visszautasította az ajánlatot, ezért a nyilvánosság kénytelen megelégedni az orvosok akkori vallomásával és néhány megsárgult fényképpel…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!