CímlapsztorikÉrdekes világ

Katasztrofális Napkitörések sorozata várható: figyelmeztetnek a tudósok

Az elmúlt évek legnagyobb napkitörése volt hétfőn, de hamarosan lesz ennél rosszabb is.

A tudósok egy része szerint ideje megkongatni a vészharangot, míg más szóbeszédek szerint a világelit már elkezdte kimenteni magát a földfelszín alatti óvóhelyekre a gyilkos sugárzás elől.

Aggasztó jelek

Gyors egymásutánban kétszer is kitört az AR2993 napfolt hétfőn, írja a LADbible a SpaceWeather.com jelentése alapján. Az M1-osztályú napkitörések kisebb, de hosszan tartó zavart okoztak a rádióhullámokban Délkelet-Ázsiában és Ausztráliában.

Hirdetés

Az M-osztályba sorolt napkitörések közepes méretű kilökődésnek számítanak, melyek zavarhatják a rádiófrekvenciákat és bizonyos esetekben magasabb sugárzásnak teszik ki az űrhajósokat.

Az űridőjárás központ előrejelzése szerint:

a következő héten fokozott naptevékenységre számíthatunk, mivel csillagunk aktív időszakába lépett. Ez a szakasz nemcsak néhány napig, hanem a következő években is így lesz egészen 2025-ig, amikor a naptevékenység eléri a csúcsát.

Visszaszámlálás: az elit már tud egy várható kataklizmáról?

Számos információ kezdett el terjedni a 2025-ös dátummal kapcsolatban.

Egyes körökben egészen odáig mentek, hogy azt mondják: a világ elitje, a legbefolyásosabb körök már tudnak egy várható katasztrófáról, mely a Napkitörések súlyosbodását idézi elő.

Egy végzetes erejű ilyen kitörés ugyanis már képes lenne leállítani a globális internetet és tönkretenni a Föld elektromos hálózatait, infrastruktúráját.

Vagyis néhány óra alatt a sötét középkorba küldené vissza a civilizációnkat, és ez egyáltalán nem valami költői túlzás.

Plusz a Napkitörés extrém súlyos esetben olyan erős is lehet, hogy a Föld felszínén majdnem minden fajta életet leradírozna.

Aki látta már a Nicholas Cage főszereplésével készült Képlet (Knowing) című filmet, az tudja, miről van szó…

Hirdetés

Óvóhelyek, földalatti “városok” épülnek

Ezek nem csak különféle szóbeszédek, hanem tények.

Amerikában de világszerte is megnőtt a milliárdosok, szupergazdagok körében a kereslet a föld alatti védett óvóhelyek, luxus bunkerek iránt.

Gőzerővel épülnek újak, és korábban a hadseregek áltla létrehozott felszín alatti bázisok, kisebb “városok” körül is nagy a nyüzsgés és különféle felkészítési, felújítási munkákat végeznek rajtuk.

A nagy kérdés csak az, hogy vajon tudnak-e ténylegesen egy várható katasztrófáról amit a Nap fog majd okozni, vagy az egész csak a túlzott óvatossággal magyarázható?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.